Yeni 'Aşık Veysel' heykeli

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun memleketi Sıvas'ın Şarkışla ilçesinde, Aşık Veysel'e benzemediği iddia edilen heykelin yerine Ankara'dan getirilen heykelin açılış töreninin 18 Kasıma ertelendiği bildirildi.

Yayınlanma: 07.11.2009 - 17:24
Abone Ol google-news

Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, yaptığı açıklamada, Ankara'dan getirilerek ilçedeki Aşık Veysel Parkı'na konulan Aşık Veysel heykelinin açılış programı ile ilgili bilgi verdi.

Oturur vaziyette saz çalan, fötr şapkalı Aşık Veysel heykelinin çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Gültekin, 9 Kasımda yapılması planlanan açılış töreninin hava şartlarının çevre düzenlemesi çalışmalarını aksatması nedeniyle 18 Kasıma ertelendiğini ifade etti.

Gültekin, ''Malum havaların yağışlı geçmesi çalışmaları etkiledi, yapılan kaidenin betonu donmadı, bu nedenle mermer ve mozaik çalışmalarını tamamlayamadık. Umarım bir aksilik olmazsa 18 Kasım tarihinde Valimiz Ali Kolat ve Ankara'dan açılışa katılacak olan misafirlerimizle birlikte açılış törenini gerçekleştireceğiz'' dedi.

Aşık Veysel'in memleketi Şarkışla'da 2009 yılı Temmuz ayında Aşık Veysel heykeli kaldırılarak yerine ''ünlü ozana hiç benzemediği iddia edilen'' bir heykelin dikilmesi tartışmaya neden olmuştu. Konulan heykelle ilgili olarak bazı basın kuruluşlarında ''Takkeli Aşık Veysel Heykeli'' başlıklı haberlerin yer alması üzerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Atatürk Kültür Merkezi'nin bahçesinde bulunan, oturur vaziyette saz çalan, fötr şapkalı Aşık Veysel heykeli Şarkışla'ya getirilerek tartışma konusu olan heykelin yerine konulmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler