Yiğido Kartal'ı devirdi, Dolmabahçe karıştı

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, evinde Demir Grup Sivasspor'a 2-1 mağlup oldu.

Yayınlanma: 11.11.2018 - 22:11
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, evinde Demir Grup Sivasspor'a Braz ve Emre Kılınç'ın kaydettiği gollerle 2-1 mağlup oldu. Ligde üst üste ikinci mağlubiyetini alan Beşiktaş, üst üste oynadığı sekizinci resmi maçta da yedinci puan kaybını yaşamış oldu. Siyah-Beyazlılarda taraftarlar, yönetim, teknik direktör Şenol Güneş ve takım kaptanı Oğuzhan Özyakup'a büyük tepki gösterdi.

Tolga Zengin ligde 9 maç sonra kalede
Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin ligde 9 maç sonra yeniden eldivenleri giydi. Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında son kez kaleye geçen Tolga Zengin, 9 haftalık aranın ardından yeniden kaleye geçti. Tecrübeli kaleci Genk ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında da Beşiktaş kalesini korumuştu.

Güven Yalçın sürprizi
Gol yollarında sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Demir Grup Sivasspor maçında genç forvet Güven Yalçın'a forma verdi. Bu sezon siyah-beyazlı takıma katılan Güven Yalçın böylelikle ilk kez bir resmi maça 11 kişilik kadroda başlamış oldu. 19 yaşındaki forvet ligde daha önce Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir maçlarında oyuna sonradan dahil olmuştu.

Hakkari şehitleri unutulmadı
Karşılaşma öncesinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde kaza sonucu meydana gelen patlamada şehit olan askerler unutulmadı. İstiklal Marşı öncesinde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Öte yandan hafta içinde teknik direktör Tamer Tuna ile yollarını ayıran Demir Grup Sivasspor, Beşiktaş karşısına antrenör Hakan Keleş yönetiminde çıktı.

Oğuzhan’a büyük tepki
Karşılaşmanın ikinci yarısında dakikalar 53’ü gösterdiğinde yaptığı hatalı pas sonrasında topu Emre’ye kaptıran Oğuzhan Özyakup, bu pozisyonun devamında Beşiktaş'ın 2-1 geriye düşmesinin ardından tribünler tarafından ıslıklandı. Oğuzhan’ın top her ayağına geldiğinde ıslık yağmuruna tutulması üzerine Vida tribünlere dönerek, 'Yapmayın' işaretinde bulundu. Oğuzhan'ı teknik direktör Şenol Güneş 57. dakikada oyundan aldı. Oyundan çıktığı anda da ıslıklanan Oğuzhan, yerini Mustafa Pektemek’e bıraktı. Milli futbolcu, teknik direktör Şenol Güneş'ten izin alarak direkt olarak soyunma odasına gitti. Vodafone Park'taki bazı Beşiktaş taraftarları da, "Oğuzhan'ı yuhalayan s... gitsin" diye bağırdı.

"Fikret Orman paralar nerede?"
Beşiktaş tribünleri, Sivasspor karşılaşmasının 85. dakikasında Başkan Fikret Orman’ı protesto etti. Dakikalar 85’i gösterdiğinde skor konuk ekibin lehine 2-1’ken Beşiktaş tribünleri ‘Fikret Orman paralar nerede?’ diye tezahürat yaptı. Tribünlerin tezahüratı maç sonuna kadar devam etti. Tribünler ayrıca futbolculara da ‘Ruhunuz nerede’ diye tezahürat yaparak tepki gösterdi. Karşılaşmanın sonlarında ise Beşiktaş taraftarı, Sivasspor’u alkışladı.

Güneş takımı tribünlere götürdü
Karşılaşmanın ardından Beşiktaşlı taraftarlar sadece Güven Yalçın'ı tribünlere çağırırken, teknik direktör Şenol Güneş diğer oyuncuların da tribünlere gitmesini istedi. Tecrübeli teknik adam maçın ardından oyuncularıyla birlikte taraftarların önüne giderken, taraftarlar Beşiktaşlı oyunculara tepki gösterdi.

BEŞİKTAŞ: 1 - DG SİVASSPOR: 2
STAT: Vodafone Park
HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Kemal Yılmaz, Asım Yusuf Öz
BEŞİKTAŞ: Tolga, Gökhan Gönül, Pepe (dk. 79 Roco), Vida, Caner, Atiba (dk. 58 Dorukhan), Oğuzhan (dk. 57 Mustafa), Quaresma, Ljajic, Babel, Güven
DG SİVASSPOR: Tolgahan, Douglas, Bjarsmyr, Braz, Ziya (dk. 85 Uğur), Hakan, Medjani, Torje, Robinho, Emre (dk. 81 N’Dinga), Kone
GOLLER: Dk. 11 Güven, dk. 14 Braz, dk. 53 Emre Kılınç
SARI KARTLAR: Quaresma, Dorukhan, Vida, Roco (Beşiktaş); Braz, Hakan, Papp (Sivas)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler