"YÖK ve ÖSYM Başkanlarını görevden alacak mısınız?"

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Milli Eğitim Bakanı, YÖK ve ÖSYM Başkanlarının görevden alınıp alınmayacağını sordu.

Yayınlanma: 07.09.2010 - 08:56
Abone Ol google-news

Kamer Genç, Başbakan'a, YGS sınavlarını iptal ederek, bu sınava giren adayların hepsini üniversitelere sınavsız olarak kaydetmeyi düşünüp düşünmediğini sordu.

Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle KPSS ve YGS sınavlarında soruların çalındığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

"Düşünmüyorsanı nasıl bir karar alacaksınız?"

Başbakan'a, YGS sınavlarını iptal ederek, bu sınava giren adayların hepsini üniversitelere sınavsız olarak kaydetmeyi düşünüp düşünmediğini soran Genç, "Düşünmüyorsanız nasıl bir karar alacaksınız" dedi.

"Milli Eğitim Bakanı'nı görevden alacak mısınız?"


Genç, Başbakan'a şu soruları sordu: "Bu konuda görevlerini ihmal eden Milli Eğitim Bakanı'nı, YÖK Başkanı'nı ve ÖSYM Başkanı'nı görevden almayı düşünüyor musunuz? Bu soruların çalınmasının temel nedeninin bazı cemaat ve tarikatlara mensup dershane sahipleri ile öğretmenlerin soruları hazırlayan heyette yer almasından kaynaklandığı iddia edilmektedir? Bu doğru mudur?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler