Yol boyunda unutulmaz lezzet

Ankara’dan Samsun’a giderken ve dönerken kentin çıkışında sağlı sollu menemenciler dizilmiş. Samsun’a giderken merak ettik, “acaba bu bölgede menemen çok mu seviliyor” diye?..

30 Kasım 2019 Cumartesi, 16:29
Yol boyunda unutulmaz lezzet
Abone Ol google-news

Karar verdik dönerken menemenin tadına bakacaktık. Dönüşte Samsun’dan çıktık önümüze ilk gelen menemenci “Kelin Yeri”nde durduk.  Mustafa Kaçak, kelliğiyle barışık, saç ektirmeyi de düşünmüyor. Kelliği o kadar benimsemiş ki işlemesine bile adını vermiş. Aynı zamanda antika düşkünü… Artık kullanımdan kalkmış birçok yöresel eşyayı da sergiliyor. Bunlardan biri var ki çok özel. Bir arkadaşından almış. 923 yılında TBMM’nin açılışında göndere çekilen orijinal Türk Bayrağı… Çerçeveletmiş ve duvara asmış. Bayrağın etrafı küçük kağıtlara yazılmış müşteri notlarıyla dolu. Menemen’in tadına bakanlar düşüncelerini yazmış asmış. 

Sohbetin ardından menemenler geldi. Sade, sucuklu, pastırmalı, kavurmalı hemen her türlüsü yapılıyor. Zevkinize kalmış. Kuzinede ısıtılan ekmekle yiyorsunuz, ama çok yiyorsunuz. Çünkü tadı farklı ve inanılmaz lezzetli. Yumurtanın sarısı, özel bir peynir ve tereyağı temel hammaddeleri… Geri kalanını siz belirliyorsunuz.

Önümüze gelen tavadaki menemenin tadına bakınca, soğanlı mı soğansız mı tartışması bir yana, “Biz şimdiye kadar menemen diye başka bir şey yemişiz” diye mırıldandık.

Samsun’a yolunuz düşerse aklınızda bulunsun.

Bir de Kelin Yeri’nde doyasıya çay için. “Sevmiyorum” diyenler de içsin. Çünkü nefis suyla özel bir çay demleniyor ve sürekli yanan sobanın üzerinde duruyor. O kadar güzel ki, her 20 dakikada çay bitiyor…

Samsun çıkışında yapılan menemen ‘soğanlı mı, soğansız mı’ tartışmasını unutturuyor

Yol boyunda unutulmaz lezzet

Ankara’dan Samsun’a giderken ve dönerken kentin çıkışında sağlı sollu menemenciler dizilmiş. Samsun’a giderken merak ettik, “acaba bu bölgede menemen çok mu seviliyor” diye?..

Karar verdik dönerken menemenin tadına bakacaktık. Dönüşte Samsun’dan çıktık önümüze ilk gelen menemenci “Kelin Yeri”nde durduk.  Mustafa Kaçak, kelliğiyle barışık, saç ektirmeyi de düşünmüyor. Kelliği o kadar benimsemiş ki işlemesine bile adını vermiş. Aynı zamanda antika düşkünü… Artık kullanımdan kalkmış birçok yöresel eşyayı da sergiliyor. Bunlardan biri var ki çok özel. Bir arkadaşından almış. 923 yılında TBMM’nin açılışında göndere çekilen orijinal Türk Bayrağı… Çerçeveletmiş ve duvara asmış. Bayrağın etrafı küçük kağıtlara yazılmış müşteri notlarıyla dolu. Menemen’in tadına bakanlar düşüncelerini yazmış asmış. 

Sohbetin ardından menemenler geldi. Sade, sucuklu, pastırmalı, kavurmalı hemen her türlüsü yapılıyor. Zevkinize kalmış. Kuzinede ısıtılan ekmekle yiyorsunuz, ama çok yiyorsunuz. Çünkü tadı farklı ve inanılmaz lezzetli. Yumurtanın sarısı, özel bir peynir ve tereyağı temel hammaddeleri… Geri kalanını siz belirliyorsunuz.

Önümüze gelen tavadaki menemenin tadına bakınca, soğanlı mı soğansız mı tartışması bir yana, “Biz şimdiye kadar menemen diye başka bir şey yemişiz” diye mırıldandık.

Samsun’a yolunuz düşerse aklınızda bulunsun.

Bir de Kelin Yeri’nde doyasıya çay için. “Sevmiyorum” diyenler de içsin. Çünkü nefis suyla özel bir çay demleniyor ve sürekli yanan sobanın üzerinde duruyor. O kadar güzel ki, her 20 dakikada çay bitiyor…