Yurttan attılar, bursları kestiler

Tunceli’de Gülistan Doku’nun bulunması için düzenlenen eyleme katılan 5 üniversite öğrencisi, kaldıkları yurttan atılarak bursları kesildi.

Yayınlanma: 02.07.2020 - 02:00
Yurttan attılar, bursları kestiler
Abone Ol google-news

Eyleme katılan öğrencilerin isimlerinin Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Tunceli Kız Öğrenci Yurdu Müdürlüğü’ne bildirildiği ve öğrencilerin yurtla ilişkilerinin kesilmesinin istendiği iddia edildi.

Yurttan atılan Munzur Üniversitesi öğrencisi Hivda Tekkaynar “Eylemi başlatmadığımızı, zaten Gülistan için bir eylemin olduğunu ve katıldığımızı söyledik. Bize ‘Sizlik bir sıkıntı yok, en fazla uzaklaştırma alırsınız’ dediler. Evime kâğıt gönderdiler, arayıp yurtla ilişkimin kesildiğini söylediler. Şu an kalacak yerim yok. Doku arkadaşımızdı. Onun için ses çıkarmamıza bile izin vermiyorlar. Üniversitede de aynı durumlar yaşanıyor. Memurların hep gözü üzerimizde” dedi. 

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen 5 öğrenciyle ilgili karara itiraz ettiğini duyurarak “Bu öğrencilerin Gülistan Doku’nun akıbetini sormasından neden rahatsız olunduğu anlaşılmamıştır. Olay 5 öğrenci tarafından düzenlenmemiştir” dedi. 

Kız Öğrenci Yurt Müdürlüğü ise 5 öğrencinin yurttan çıkarılması ve bursunun kesilmesine ilişkin, “Dışarıya konu hakkında bilgi vermemiz kesinlikle yasak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler