Zeyid Aslan'ın yumruğunu değil ağzını tuttular

AKP'li vekiller, bütçe görüşmelerinde yine ağzını bozan AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın eline tutmak yerine ağzını kapatmaya çalıştılar.

Yayınlanma: 12.12.2013 - 11:09
Abone Ol google-news

Daha önce kadın gazetecilere “Ben de sizin bacak aranızı çekip, gazeteye bastırsam” sözleriyle infial yaratan AKP’li Zeyid Aslan dün bütçe görüşmelerinde yine sahne aldı.

AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasındaki tartışma küfürleşmeye dönüştü. Daha önce Meclis'teki kadın gazetecilere söylediği çirkin sözlerle gündeme gelen Zeyid Aslan'ın İnce'ye Genel Kurul salonunda ettiği küfür oturum kapattırdı.

TBMM Genel Kurulu dün bütçe yasa tasarısını görüşmek üzere toplandı. Kürsüye gelen CHP'li Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Twitter'dan paylaştığı mesajları eleştiren bir konuşma yapmaya başladı. Ayrıca Başbakan Erdoğan'ın önceki gün yaptığı bütçe konuşması sırasında kendisine laf atan CHP'lilere yönelik, "Terbiyesiz herifler" sözünün tutanaklarda yer almadığını belirterek tepki gösterdi. İnce "Sabah geldiğimizde tutanağı açtık 'Terbiyesiz herifler' sözü yoktu. Bir de babası böyle derken oğlu durur mu? Oğlu Twitter'da mesaj atmış, 'Meclis serserilik yeri değildir. Ahlaksız, rezil tavırların amacı nedir?' Tam DNA'sına uygun... CHP Milletvekilleri olarak dava açacağız, Başbakan'a bu sözlerini aynen iade ediyorum" diye konuştu.

İnce'nin bu sözleri üzerine AKP'li milletvekilleri İnce'nin üzerine yürüdü. İnce'ye "Kafanı kırarım" diyen Zeyid Aslan, İnce'nin kendisine küfür ettiğini belirterek İnce'ye "Senin k... s...!" şeklinde küfür etti. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'de İnce ile tartıştı. Canikli, "Başbakanımızın oğlunun 7 tane gemisi varmış, nerede belge? Kuyruklu yalan" dedi. Küfürleşmeler üzerine oturuma ara verildi.

ÖZÜR DİLEDİ

Zeyid Aslan yaşanan küfürleşmenin ardından Genel Kurul'da söz alarak "Ben kendi adıma kendi sözlerimden dolayı Meclisimizden özür diliyorum" dedi.

Aslan, daha önce Genel Kurul'da CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in annesine ettiği küfürle de gündeme gelmişti. Aslan, Genç'e "senin ananı s....." demiş, Meclis'te kendisini uyurken görüntüleyen kadın gazetecilere ise, ''Ben de sizin bacak aranızı çeksem...'' demişti. Genç'e yönelik küfürlerinin ardından TBMM'den Aslan'a kınama cezası çıkmıştı. AKP'li bazı bakan ve milletvekillerinin de tepki gösterdiği Aslan, "geçici ihraç" talebiyle AKP Grup Disiplin Kurulu'na da sevk edilmiş ancak herhangi bir ceza verilmemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler