Zil onlar için hastanede çaldı

Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenciler yeni eğitim- öğretim yılına girdi. KİT-VAK Başkan Vekili Yıldızay Şengün, hastanede tedavi gören çocukların eğitimlerinden geri kalmadıklarını belirtti.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 12:29
Abone Ol google-news

Ege Üniversitesi (EÜ) Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar, yeni eğitim ve öğretim yılına coşkuyla girdi.

Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı'nca (KİT-VAK) EÜ Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinlikte, hastanede tedavi gören çeşitli yaş gruplarından çocuklar keyifli dakikalar geçirdi.
Palyaço Lütfü Utku Ürel'in sihirbazlık gösterisini izleyen onkoloji hastaları, müzik eşliğinde eğlendi.

KİT-VAK ve gönüllü bağışçıların katkılarıyla etkinlik kapsamında tüm çocuklara kitap ve oyuncak hediye edildi. KİT-VAK Başkan Vekili Yıldızay Şengün, hastanede tedavi gören çocukların eğitimlerinden geri kalmadıklarını belirtti.

Tedavi gören çocuklara sağlıklı olarak okula gidene kadar desteklerini sürdürdüklerini ifade eden Şengün, ''Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bu moral gününü düzenledik. Birlikte güzel bir öğretim yılına başlasınlar istiyoruz'' dedi.
Şengün, vakıf olarak bağışlarla ayakta durduklarını, çocuklara moral vermek ve tedavi sürecinde ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü desteğe açık olduklarını sözlerine ekledi.
EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Çetingül ise onkoloji tedavisi gören çocukların sosyal yaşama uyumlarını sağlayabilmek amacıyla etkinlikler düzenlediklerini, çocukların çevreden kopmamalarını sağlamanın büyük katkısını gördüklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler