ZMO'dan protesto açıklaması

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odası, TBMM Genel Kurulunda bu hafta görüşülmesi beklenen "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun Tasarısı"nı protesto etmek amacıyla, dün Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

Yayınlanma: 31.05.2010 - 11:47
Abone Ol google-news

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası'ndan (ZMO), yapılan yazılı açıklamada, ZMO Başkanı Gökhan Günaydın'ın burada yaptığı konuşmasında, Türkiye'de 40 bin gıda işletmesi, gıda üreten, dağıtan ve satanlarla birlikte de toplam 500 bin gıda noktası bulunduğunu belirtti. Birçok işletmenin denetlenmediğini belirten Günaydın, "Bakanlığa 300 metre mesafede kilosu 3 liraya sucuk satılan bir ülkede hiç kimse gıda hakkının güvenle kullanıldığından söz edemez. Biz daha sağlıklı gıdaya ulaşmak için daha düzgün düzenlemeler yapılması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nı göreve davet ederken Bakanlık, kendi hazırladığı tasarıyla sorumlu yöneticilik uygulamasını tamamen ortadan kaldırmaktadır" dedi. Bugüne kadar gıda işletmelerinde çalışan gıda, kimya, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi ve ziraat mühendislerinin doğru uygulamalarıyla halk sağlığının bir nebze de olsa korunduğunu anlatan Günaydın, söz konusu yasa tasarısıyla 30 beygir gücünün altındaki işletmelerin teknik personel çalıştırma yükümlülüğünün kaldırıldığını kaydetti. Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Günaydın, "Eğer bu yasa parlamentodan geçerse ne biz, ne çocuklarımız, ne bebeklerimiz, tükettiğimiz herhangi bir gıdanın sağlıklı olduğundan asla emin olamayız. Halk sağlığının bu kadar açık bir şekilde tehlikeye atıldığı bir tasarının TBMM'den geçirilmeye çalışılmasını protesto ediyoruz" dedi.

Tasarının 20 bin mühendisin işini kaybetmesine de neden olacağını ifade eden Günaydın, yarın Türkiye'nin bütün illerinde eş zamanlı olarak Tarım İl Müdürlükleri önünde basın açıklamaları yaparak, bu düzenlemeyi protesto edeceklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler