Arif Kızılyalın

Fener Ol, failleri bul!

05 Nisan 2019 Cuma

Fenerbahçe dünyası için dün çok önemliydi. 4 Nisan saat 19.07’de kulübü maddi açıdan ayağa kaldırabilecek bir proje görüntüsündeki “Fener Ol” kampanyasını açıkladılar.
Gerçekten de, eğer 1932’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de katkı sunduğu kampanya türü bir organizasyon gerçekleştirirlerse, tamamen aidiyet ruhu ile borç sarmalından kurtulurlar.
Öyle görülüyor ki, bu kampanyaya “Fenerbahçeliyim” diyen herkes ama 1 lira, ama 20 lira, ama 20 bin lira destek sunacak.
İşin maddi boyutuna girmeden 4 Nisan’ın Fenerbahçe için asıl önem arz eden diğer yönüne değineceğim. Biliyorsunuz bundan tam 4 yıl önce, hain bir saldırıya uğradı Fenerbahçe. Cumhuriyet gündeme getirdi, Hilmi Türkay o günleri an be an yazdı. Şampiyonluğa oynarken, Rizespor maçı dönüşü Rize-Trabzon karayolunda kurşunlanmışlardı. Şans eseri ölen olmadı, ama o psikolojik çöküntü ile futboldan kafaca uzaklaştılar, sezonu orada bıraktılar! Ve uçan kuşu yakalayan, Cumhurbaşkanına yan bakanı içeri atan sistem, yıllardır bu işin faillerini bul(a)madı. Polis, jandarma, MİT sınıfta kaldı desek, fincancının katırları ürker mi bilinmez, ama bir gerçek var ki Fenerbahçe’nin ruhu, vicdanı hâlâ yaralıdır. Bu yüzden 4 Nisan çok anlamlıdır camia için.
Ve dün ölümden dönüş günüdür, belki Fener Ol kampanyası ile diriliş gününe dönüşecektir! Sarı-Lacivertli dünyanın maddi desteğinden şüphem yok, ancak ülkenin yargı-yürütme sistemi de Fenerbahçe’ye borcunu ödemelidir failleri bulup, cezalandırıp!

***

İstanbul yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu, 19-20 bin farkla seçimi almış gibi duruyor. Gerçekten kritik bir fark. Kimi ekonomik sıkıntının İmamoğlu’nun yolunu açtığını söylüyor, kimi Ekrem Bey’in güler yüzü ile CHP’ye hayatlarında oy vermeyen kesimi ikna ettiği görüşünde. Gerçekten de her ilçede partinin çok üstünde bir oya sahip İmamoğlu. Geçenlerde bir Galatasaraylı dostumla konuşuyordum. Kendisi bugüne kadar her seçimi boykot eden bir insan. “Bu kez attım, üstelik CHP’ye” dedi. “Niçin” dedim, “Cumhurbaşkanı çıkıp şampiyonluk yarışı bu kadar kızışmışken, ‘Başakşehir’i ben kurdum şampiyon oluyorlar’ derse bizden oy falan alamaz, alamadı da. Ekrem Bey, 3 büyüklere destek olacağını söyledi, AKP Başakşehir diye tutturdu da tutturdu.” Yüzlerce, binlerce Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonlu’nun da kendisi gibi davrandığını söyledi bu futbolsever dostumuz.
Sayın Cumhurbaşkanı bu kritik hatayı nasıl yaptı, danışmanlar uyarmadı mı bilinmez ama, futbol merakı galiba bu kez AKP’ye fena halde kaybettirdi!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları