CHP'den İTO Başkanı Avdagiç'e sert tepki: Uyarmanız gerekirken övüyorsunuz…

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç'e faiz indirimi kararıyla ilgili yaptığı açıklama sonrası tepki gösterdi.

Yayınlanma: 25.10.2021 - 14:27
CHP'den İTO Başkanı Avdagiç'e sert tepki: Uyarmanız gerekirken övüyorsunuz…
Abone Ol google-news

Merkez Bankası'nın politika faizini 200 baz puan düşürerek yüzde 16'ya indirmesi sonrası Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank da kurumsal kredi faiz oranlarında indirim yaptı.

Üç bankanın kararı İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avgadiç'i memnun etti. Avgadiç, MB'nin geçtiğimiz hafta aldığı sözkonusu kararla ilgili olarak bugün Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Avgadiç, şu ifadeleri kullandı:

"TCMB’nin faiz indirim kararının, kamu bankaları tarafından desteklenmesi iş dünyamızın yeni yatırımlarını teşvik edecek. 200 baz puana kadar faiz indirimi, kredi kullanan firmaların maliyetlerini düşürecek. Şimdi bu indirimi diğer tüm bankalara yayma zamanı."

Avgadiç'in bu paylaşımına CHP'den büyük bir tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Twitter'da paylaşımını alıntıladığı Avgadiç'e "Sayın Başkan… AKP İl Başkanı değilsiniz… İstanbul Ticaret Odası Başkanısınız…" diye seslendi. Erdoğdu, sözlerinin devamında Avgadiç'e yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ekonomisi türbülansın içinde… Bu durumda yönetimi uyarmanız gerekirken siz yönetimi övüyorsunuz… Bu beyanınızı Başkanı olduğunuz İstanbul tacirleri kabul ediyor mu? Bir düşünün…"

ERDOĞDU'YA YANIT VERDİ

Şekib Avdagiç, Aykut Erdoğdu'nun tepkisi üzerine CHP'li vekile bir yanıt verdi. Avdagiç, Twitter üzerinden verdiği yanıtında "Sayın Erdoğdu, Bizler atanarak değil seçilerek başkanlık yapıyoruz. Bu kutsal çatı altında 1999'dan beri mecliste, 2005 yılından bu yana da ekip arkadaşlarımla yönetimlerde görev alıyorum. Üyelerimizin oylarıyla hem meclis hem de yönetim kurulu başkanlıklarına seçildim. İstanbul Ticaret Odası yönetimi, 139 yıldır olduğu gibi bugün de 642 bin üyesinin haklarını savunan çalışmalar gerçekleştiriyor. Biz ne yapıyorsak, üyelerimiz adına ve doğruluğuna inandığımız için yapıyoruz… Siz rahat olun…" ifadelerini kullandı.




İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler