CHP'li vekil Sümer: Utanmasalar 'Ekmek yoksa pasta yiyin' diyecekler”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, dolar krizi üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 24.11.2021 - 17:43
CHP'li vekil Sümer: Utanmasalar 'Ekmek yoksa pasta yiyin' diyecekler”
Abone Ol google-news

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, artan döviz kurları nedeniyle her gün daha da yoksullaşan ve ekonomik anlamda büyük kayıplar yaşayan, gelir düzeyi alt sınırdaki yurttaşlar ile ilgili konuştu.

TL'nin tarihi değer kaybı üzerine konuşan Orhan Sümer “Yanlış ekonomi politikaları nedeniyle ülkeyi uçuruma sürükleyen AKP İktidarı, önce 'Acıyı bal eyleyeceğiz' demişti, şimdi de “Ekonomik Kurtuluş Savaşı Veriyoruz” Diyorlar. Vatandaş evine ekmek alamazken ekonomik kurtuluş savaşı verdiğini iddia edenler 1100 odalı saraylarında yaşıyorlar. Kapılarının önünde onlarca lüks makam arabası, havalimanlarında 13 tane uçan sarayları bulunuyor. Böyle mi ekonomik kurtuluş savaşı verilecek. Halkından kopuk AKP iktidarının ekonomiyi düzeltme şansı yoktur. Bugün yaşanan krizin tek sorumlusu AKP İktidarıdır” ifadelerini kullandı.

Orhan Sümer, “Halkın nasıl yaşadığından bi haber olan iktidar ne söylese eline yüzüne bulaştırıyor. Ekonominin kitabını yazdığını iddia edenlerin yaptığı her konuşma sonrası döviz biraz daha artıyor. Halk biraz daha fakirleşiyor. Önce “Kombiyi Kısın” dediler, sonra “Porsiyonları Küçültün” dediler, en son “Soğan Ekmek Yiyin” dediler. Utanmasalar 'Ekmek yoksa pasta yiyin' diyecekler” diye belirtti.

FAKİRLİK ÜLKENİN HER YERİNDE

Orhan Sümer devamında şunları söyledi:

“Türkiye’deki ekonomik makas büyük oranda açılmış durumda. Artık zenginle fakir arasındaki uçurumun kapanması her geçen gün zorlaşıyor. Ne yazık ki fakirlik ülkemizin her yanını sardı. Pazarlarda, marketlerde, yüksek fiyatlar nedeniyle alım gücü zorlaşıyor. Özellikle asgari ücretli çalışanlarımız, memurlarımız ve emeklilerimiz yaşanan ekonomik kriz ile birlikte her geçen dakika fakirleşiyor. AP İktidarının istikrarlı olduğu tek konu ülkeyi her geçen sene adım adım fakirliğe götürmesi olmuştur."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler