Cumhuriyet TV yurttaşa Kızılay skandalını sordu: 'Vicdanların kanadığı, hesap sorulması gereken bir suç'

Gazetemizin yazarlarından Murat Ağırel'in ortaya çıkardığı Kızılay skandalı, Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Kızılay'ın AHBAP Derneği ve başka birçok kuruluşa çadır sattığı bununla da kalmayıp konserve gibi gıdaları da ücretli verdiği ortaya çıktı. Konuya ilişkin yaptığımız sokak röportajında yurttaşlar, eleştiri ve fikirlerini Cumhuriyet mikrofonlarına anlattı.

Yayınlanma: 28.02.2023 - 18:05
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş depremlerinin ardından 11 il yıkıma uğradı. Depremin 22. gününde hala çadır eksikliği yaşayan bölgeler var. Durum böyleyken gazetemizin yazarlarından Murat Ağırel'in ortaya çıkardığı Kızılay skandalı, Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Kızılay'ın AHBAP Derneği ve başka birçok kuruluşa çadır sattığı, bununla da kalmayıp konserve gibi gıdaları da ücretli verdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet TV'nin konuya ilişkin yaptığı sokak röportajında tepkiler çığ gibiydi. Yurttaşlar, eleştiri ve fikirlerini Cumhuriyet mikrofonlarına anlattı.

BU TALAN DÜZENİNİN...

Bu durumun asla kabul edilemez ve affedilemez olduğunu vurgulayan yurttaş, "Bu talan düzeninin çok acı bir göstergesi. Artık bütün ölçülerin bütün izanın kaybolduğu, vicdanların kanadığı mutlaka hesap sorulması gereken bir suç olarak görüyorum" dedi.

Bir başka yurttaş ise Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı çok sert eleştirdi. Kerem Kınık'ın bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara atıfta bulunan yurttaş, "Parayı geri vermeyi düşünmekten bahsetti. Hem parayı geri vermeyi teklif edenin hem de buna 'bakarız' diyenin zihniyeti aynı. Derdimizin para olduğunu düşünüyorlar, parayla her şeyi çözebileceğini zanneden vasat bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bundan bir an önce kurtulmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

 AHBAP'A OLAN GÜVENİMİZİ DE YİTİRDİK

Kızılay'ın çadır sattığı AHBAP'ı da eleştiren yurttaş, "Durum içler acısı. Bunun yanında AHBAP'a olan güven de yitirildi. Biz Kızılay'a değil AHBAP'a bağış yapıyorduk. Çocukluğumuzda zarflar toplar içine para koyardık seve seve. Hakikaten bir dram..." ifadelerini kullandı.

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Pek çok yurttaş çocukluğunda Kızılay zarflarında para topladığı anılarını anlattı ve çok üzgün olduklarını belirtti. Bunun yanında öfkeli olanlar da vardı. Sorumuz üzerine bir yurttaş, "Allah onları ıslah etsin. En çok da Allah'tan onlar konuşuyor biliyor musun, dinden, imandan... Sömürge siyaseti bu, din sömürgesi" diyerek tepki gösterdi.

 

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler