Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 42,55
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.750,93
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler 1999 depremi
Prof. Dr. Naci Görür: Araştırmalara göre Marmara’da 30 yılda depremin olma olasılığı yüzde 47 Prof. Dr. Naci Görür: Araştırmalara göre Marmara’da 30 yılda depremin olma olasılığı yüzde 47 Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara Depremi’ne ilişkin, “Bilimsel araştırmalar, Marmara'da 30 yıl içerisinde depremin olma olasılığının bugün revize rakamı yüzde 47 olarak öngörüyor. Yüzde 47 şaka değil. Yazı-turayı yüzde 50 ile atıyorsun. Yani böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız” dedi.
17 Ağustos’un yıl dönümünde uzmanından deprem uyarısı: ‘Hemen harekete geçilmeli’ 17 Ağustos’un yıl dönümünde uzmanından deprem uyarısı: ‘Hemen harekete geçilmeli’ Mimar Sedat Yalçınkaya 17 Ağustos’un yıl dönümünde deprem hazırlıklarına ilişkin uyarılarda bulundu. Yalçınkaya “Belediyeler, bakanlıklar, STK’ler ortak bir amaç için çalışmalı. Afetlerin bugünü, yarını, sonrası yok; hemen harekete geçilmeli” ifadelerini kullandı.
17 Ağustos'un yıl dönümünde uzmanlardan kritik uyarı 17 Ağustos'un yıl dönümünde uzmanlardan kritik uyarı 17 Ağustos Gölcük depreminin 25’inci yıl dönümünde uzmanlar, İstanbul çağırısı yaptı. İnşaat Mühendisi Doç. Dr. İhsan Karagöz, İstanbul'da kendiliğinden yıkılacak 400 bina olduğu uyarısında bulunundu. Geoteknik Mühendisi Prof. Dr. Ayfer Erken ise 99 depremini geçirmesine rağmen çatlak dahi olmayan tüm binaların kentsel dönüşüme girmesi konusunda uyardı.
17 Ağustos depreminin üstünden çeyrek asır geçti 17 Ağustos depreminin üstünden çeyrek asır geçti 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin yıl dönümü öncesinde Deprem Uzmanı Prof. Dr. Zeki Hasgür, Bursa ve Gemlik gibi Güney Marmara'da meydana gelebilecek bir depremin İstanbul'u da etkileyebileceğine dair kritik uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Hasgür, “Bursa'da herhangi bir deprem olursa İstanbul tetikte olmalı" uyarısında bulundu.
Bağımsız Beşiktaş Adayı Nasuh Mahruki Cumhuriyet TV'de! Bağımsız Beşiktaş Adayı Nasuh Mahruki Cumhuriyet TV'de! Yerel seçime günler kaldı. Adaylar, uzun bir kampanya sürecini geride bıraktı. Yerel seçim sürecini Cumhuriyet TV’ye anlatan Nasuh Mahruki, “Beşiktaş çok rahat afete dayanıklı hale gelebilir” dedi.
Elazığ'da gazeteciyi darp eden koruma polisinin sanık olarak dosyaya eklenmesini mahkeme reddetti Elazığ'da gazeteciyi darp eden koruma polisinin sanık olarak dosyaya eklenmesini mahkeme reddetti Elazığ'da eski bakanlar Süleyman Soylu ve Murat Kurum’un önünde gazeteci Ardıl Batmaz’ı darp eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın koruma polisi Ömer Faruk Taş hakkında, 'basit yaralama' suçundan açılan davanın duruşmasında mahkeme, Şerifoğulları’nın azmettirici olarak dosyaya eklenmesinin reddine karar verdi.
Yurttaşa sorduk: İstanbul depremine hazır mıyız? "Düşünmek bile istemiyorum! Hepimiz ölürüz..." Yurttaşa sorduk: İstanbul depremine hazır mıyız? "Düşünmek bile istemiyorum! Hepimiz ölürüz..." Yurttaşa sorduk: İstanbul depremine hazır mıyız? "Düşünmek bile istemiyorum! Hepimiz ölürüz..."
İBB'den depreme hazırlık: Avcılar'da dört binayı yıktılar İBB'den depreme hazırlık: Avcılar'da dört binayı yıktılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Marmara Depremi’nin yıl dönümünde Avcılar’da yüksek riskli olduğu tespit edilen dört binanın yıkımını gerçekleştirdi.
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a sordu: 'O bağışlar nerede?' Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a sordu: 'O bağışlar nerede?' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmara Depremi'nin 24'üncü yılında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yaralarımızı bir an önce sarmak ve gerekli tedbirleri sağlamak için "deprem vergisi" olarak alınmaya başlanan ve toplanan bağışlar nerede?" dedi.
AKUT İstanbul Ekip Lideri Ceran'dan kritik uyarı! AKUT İstanbul Ekip Lideri Ceran'dan kritik uyarı! Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999’da gerçekleşen depremin üzerinden 24 yıl geçti. Marmara Depremi'nin yıldönümünde AKUT İstanbul Ekip Lideri Adem Ceran Cumhuriyet TV'de olası bir deprem sonrası yapılması gerekenler ve deprem öncesi alınması gereken önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
17 Ağustos depremi kaç saniye sürdü, saat kaçta oldu? 17 Ağustos depremi kaç şiddetinde oldu? 17 Ağustos depreminde kaç kişi öldü? 17 Ağustos depremi kaç saniye sürdü, saat kaçta oldu? 17 Ağustos depremi kaç şiddetinde oldu? 17 Ağustos depreminde kaç kişi öldü? 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Türkiye'yi yasa boğan depremde binlerce yurttaş hayatını kaybetti. Peki, 17 Ağustos depremi kaç saniye sürdü, saat kaçta oldu? 17 Ağustos depremi kaç şiddetinde oldu? 17 Ağustos depreminde kaç kişi öldü?
Naci Görür'den Marmara için kritik uyarı! Naci Görür'den Marmara için kritik uyarı! 17 Ağustos depreminin ardından yapılan araştırmayı hatırlatan Prof. Dr. Naci Görür, "Bilim insanları 99 depremlerinden sonra her an olmak kaydıyla Marmara'da 7 ve üzerinde bir depremin olma olasılığının yüzde 64 olduğunu buldular, yazdılar" dedi. Görür, zamanın daraldığını belirterek, "30 yıl dediğin zaman işte sonu 2029 gelir. Bu şekilde biz de yani 24 seneyi nihayet geçirdik. Depremin olma periyodunun sonlarına doğru geliyoruz" dedi.
Uzmanı açıkladı: Kaç il ve ilçenin altından diri fay hattı geçiyor? Uzmanı açıkladı: Kaç il ve ilçenin altından diri fay hattı geçiyor? Türkiye’de 18 il ve 80’i aşkın ilçe merkezinin üzerinden 486 diri fay hattının geçtiğini söyleyen Jeoloji Mühendisleri Odası Kocaeli İl Temsilcisi Niyazi Temizkan uyarılarda bulundu. Kocaeli’de 70 bin insanın diri fay hattının üzerinde yaşadığını belirten Temizkan, e-devlet üzerinde fay hattına olan uzaklığın tespit edileceğini ve buna göre aksiyon alınması gerektiğinin önemini vurguladı.
‘Hareketlilik olabilir’ ‘Hareketlilik olabilir’ Diyarbakır'da meydana gelen 4,2'lik depremin ardından değerlendirmelerde bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, üç ili işaret ederek uyarıda bulundu. Fayların hareket ettikçe blokların tektonik olarak harekete maruz kaldığını ifade eden Görür, "Kayseri, Adıyaman, Hakkari'de hareketler olabilir" dedi.
Erdoğan helallik istemişti Erdoğan helallik istemişti AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da "Arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik, sizden helallik istiyoruz" demişti. Cumhuriyet TV olarak yurttaşlara bu ifadeleri sorduk. Bir yurttaş, "karınca kadar hakkım varsa haram olsun" dedi.
Yurttaş Kızılay skandalına tepkili Yurttaş Kızılay skandalına tepkili Gazetemizin yazarlarından Murat Ağırel'in ortaya çıkardığı Kızılay skandalı, Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Kızılay'ın AHBAP Derneği ve başka birçok kuruluşa çadır sattığı bununla da kalmayıp konserve gibi gıdaları da ücretli verdiği ortaya çıktı. Konuya ilişkin yaptığımız sokak röportajında yurttaşlar, eleştiri ve fikirlerini Cumhuriyet mikrofonlarına anlattı.
1999'u hep bu fotoğrafla hatırladık... 1999'u hep bu fotoğrafla hatırladık... Elindeki ekmeklerle gözyaşları içinde enkaz üzerinde yürüyen ve 1999 depreminin sembolü haline gelen Eşref Cengiz'in fotoğrafını çeken foto muhabiri Abdurrahman Antakyalı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkım yaratan depreme Antakya'da yakalanan akrabalarını arıyor.
Prof. Dr. Çelik'ten 'İstanbul' uyarısı: 'Ciddi bir sorunumuz var...' Prof. Dr. Çelik'ten 'İstanbul' uyarısı: 'Ciddi bir sorunumuz var...' "İstanbul'daki yapı stokunda ciddi bir sorunumuz var" diyen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, "Yapıların yüzde 80'i betonarme yapılardan oluşuyor, önemli bir bölümü de eski yönetmeliklere göre tasarlanmış ve inşa edilmiş yapılar. Diğer kalan yüzde 20'lik kısmı yığma binalar ve bunların bir kısmı tarihi binalar. Prefabrike, çelik ve ahşap binalar gibi binalar var. Her yapı grubu için farklı güçlendirme yöntemi seçilebilir. İstanbul'da en önemli sorun, insanların özellikle konut olarak kullandığı betonarme ve yaşlı binalar" dedi.
Deprem sürecinde propaganda ve komplo teorileri: Dış mihraklardan kaderciliğe Deprem sürecinde propaganda ve komplo teorileri: Dış mihraklardan kaderciliğe Türkiye kültür ve siyasetinde oldukça sık karşılaşılan komplo teorileri, ne yazık ki deprem gibi yıkıcı afetlerde de gündemde yer bulmaya devam ediyor. Cumhuriyet360, toplumun yalan haberlere karşı korunmasız bir yapıda olduğu Türkiye’de, deprem sürecinde kaosa ve propagandaya hizmet eden bazı komplo teorilerini ele aldı.
'Asrın felaketi' dediler ama... Depremde on binlerin ölümü kader mi, ihmaller zinciri mi? 'Asrın felaketi' dediler ama... Depremde on binlerin ölümü kader mi, ihmaller zinciri mi?
37 milyar dolar nerede? 37 milyar dolar nerede? Özel İletişim Vergisi, bilinen adıyla “deprem vergisi” 1999’da yaşamımıza girdi. 23 yılda 37 milyar dolar vergi toplandı. 10 ili etkileyen depremler sonrası, “Bu para nerede” sorusu gündeme geldi. Uzmanlara göre vergiler genel bütçeye eklendi. Geçiş garantilerine, makam araçlarına, şatafata harcandı.
Bakan Kasapoğlu'ndan depremzedelerin yurtlara yerleştirilmesiyle ilgili açıklama: 'Hiçbir gencimizin mağdur olmasına müsaade etmeyiz' Bakan Kasapoğlu'ndan depremzedelerin yurtlara yerleştirilmesiyle ilgili açıklama: 'Hiçbir gencimizin mağdur olmasına müsaade etmeyiz' Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 200 bine yakın depremzedenin Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarına yerleştirildiğini açıkladı. Kasapoğlu ayrıca, "Hiçbir gencimizin mağdur olmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu.
The Guardian'dan çarpıcı tespit The Guardian'dan çarpıcı tespit İngiliz The Guardian gazetesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından Gölcük depreminden hiç ders çıkarılmadığını vurgulayan bir analiz yayımladı. The Guardian, "Yirmi yıl önceki depremin ardından daha sıkı düzenlemeler yapılacağı sözü verilmişti, ancak kötü yapılaşma son felakette büyük rol oynadı" ifadelerini kullandı.
Büyükelçi Matis Cumhuriyet’e anlattı: Büyükelçi Matis Cumhuriyet’e anlattı: Tüm dünya, Türkiye ile birlikte 'yüzyılın felaketi' olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Deprem sonrası dünyadan Türkiye'ye destek yağdı. Bu süreçte en erken inisiyatif alan ülkelerden biri de Macaristan'dı. Büyükelçi Matis, ülkesinin felaket sonrası yürüttüğü destek faaliyetlerini Cumhuriyet'e anlattı.
1999 depreminde  tek bir binanın yıkılmadığı Tavşancıl nerededir?  Tavşancıl'da neden yıkım olmadı? 1999 depreminde tek bir binanın yıkılmadığı Tavşancıl nerededir? Tavşancıl'da neden yıkım olmadı? 17 Ağustos 1999 depremi İzmit Körfezi'nde büyük can ve mal kaybına neden oldu. Ancak depremin merkezine çok yakın olmasına rağmen, körfezdeki bir yerleşim yeri, depremden neredeyse hiç etkilenmedi. Sonradan herkesin dikkatini çekecek olan bu yer, Tavşancıl'dı. Peki 17 Ağustos depreminde neden Tavşancıl'da kimsenin "burnu bile kanamadı" ve hiçbir bina yıkılmadı?
Haluk Levent'in 17 Ağustos 1999 depreminde kurtardığı çocuk gündem oldu: 'Söylediler...' Haluk Levent'in 17 Ağustos 1999 depreminde kurtardığı çocuk gündem oldu: 'Söylediler...' Ünlü sanatçı ve AHBAP Derneği'nin kurucu başkanı Haluk Levent'in, 1999 Gölcük Depremi'nde enkazın altından kurtardığı bir çocuk, sosyal medyada yeniden gündem oldu.
17 Ağustos'ta tek bir tuğlanın bile düşmediği mahalle... 17 Ağustos'ta tek bir tuğlanın bile düşmediği mahalle... Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyerek büyük kayıplara sebep olan deprem felaketi, 17 Ağustos 1999 depreminin yaşandığı Kocaeli'nde hasar görmeyen Tavşancıl'ı akıllara getirdi. Mahalle sakinleri, Tavşancıl'ın depremden neden etkilenmediğini anlattı.
Arşiv unutmaz! 'Şov yapma İngiliz uşağı' diyenlere tokat gibi yanıt Arşiv unutmaz! 'Şov yapma İngiliz uşağı' diyenlere tokat gibi yanıt İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun; deprem bölgesinde kendisine "Şov yapma İngiliz uşağı" diyerek saldıran eski AKP milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu'na yanıt niteliği taşıyan bir videosu ortaya çıktı.

En Çok Okunanlar

İl olmaya aday ilçeler belli oldu!
İl olmaya aday ilçeler belli oldu! Türkiye’de uzun süredir tartışılan “il olacak ilçeler” konusu, yeni yapılan bir çalışmayla yeniden şekillendi. İşte il olmaya en uygun ilçeler...
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu'
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, canlı yayında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Özel, Cizre'de KDP lideri Mesud Barzani’nin katıldığı bir programda 'Peşmerge'nin üniformalı ve silahlı görüntülerinin yansımasına ilişkin "Hepimizi de niye salak yerine koyuyorsunuz. Vali, kaymakam, Cumhurbaşkanı başdanışmanı, belediye başkanları AK Parti’nin orada, herkes orada. Gözünün önünde oluyor. Emniyet müdürü orada. Bir kişi demiyor ne oluyor buna. Ta sosyal medyaya düşüp de ‘Ya ne oluyor?’ dendikten sonra, Devlet Bey tepki gösterince ‘Vallahi biz bilmiyorduk.’ Bunlar da soruşturma açıyor. Dört başı mamur AK Parti organizasyonu" ifadelerini kullandı.
Kararname çıkmadan 3 gün önce şikâyet ettiği ortaya çıktı
Kararname çıkmadan 3 gün önce şikâyet ettiği ortaya çıktı İBB Başkanı İmamoğlu'nun diploma davalarından birine bakan hakim Ali Doğan, HSK'nın son kararnamesi ile Kahramanmaraş'a atanmıştı. Doğan'ın bu kararname çıkmadan hemen önce kendisini hedef alan haberlere ilişkin suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.
'Parça parça, eksik ve öznel yorumlarla aktarılması...'
'Parça parça, eksik ve öznel yorumlarla aktarılması...' DEM Parti’den ‘süreç’ komisyonunda terör örgütü lideri Öcalan ile görüşmenin tutanak özetinin okunmasına ilişkin bir tepki geldi. Yazılı yapılan açıklamada “Öcalan’ın komisyon heyetiyle yaptığı görüşmenin içeriğinin parça parça, eksik ve öznel yorumlarla aktarılması; her şeyden önce Öcalan’ın bu süreçteki tarihsel rolünü daraltma ve tartışmaya açma riskini barındırmaktadır” dendi.
İBB soruşturmasında 19 kişi tahliye edildi!
İBB soruşturmasında 19 kişi tahliye edildi! İBB soruşturmasında iddianamede yer almayan tutuklu 21 kişiden 19'u hakkında tahliye kararı verildi. Tahliye kararı verilen isimler arasında, Murat Ongun’un bacanağı İbrahim Can Yaman da yer alıyor. Tutukluluklarının devamına karar verilen isimler ise, Ekrem İmamoğlu’nun şoförleri Recep Cebeci ve Zekai Kırat.
Ahmet Özer'den dikkat çeken açıklama!
Ahmet Özer'den dikkat çeken açıklama! “Çaldıran’da Şah İsmail’e karşı birlikte savaştık” ifadelerini sarf ettiği iddiasıyla hedef alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, "Bilinmeli ki; ömrünü barış ve demokrasi mücadelesine adamış, bütün yaşamı boyunca mazlumun yanında durmuş, Alevi Canlarımızın haklı mücadelelerini her platformda paylaşmış, omuz vermiş, destek olmuş biri olarak Alevi Canları üzecek, kıracak bir davranışım ve sözüm asla söz konusu olamaz" dedi.
CHP'li Yavuzyılmaz 'yolsuzluğu engelledik' diyerek duyurdu!
CHP'li Yavuzyılmaz 'yolsuzluğu engelledik' diyerek duyurdu! CHP Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Türkiye Raylı Sistem Araçları A.Ş.’nin yapacağı bir ihaleye fesat karıştırıldığı tespit ettiklerini duyurmuştu. Yavuzyılmaz söz konusu ihaleye ilişkin "Dizel-Elektrikli CoCo Lokomotif Cer Zinciri ihalesine bugün yandaş şirketler gelemediler" dedi.
Başsavcı Akın Gürlek hakkında suç duyurusu
Başsavcı Akın Gürlek hakkında suç duyurusu İBB iddianamesi hakkında, iktidara yakın kimliği ile bilinen Yeni Şafak gazetesine röportaj veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında "görevi kötüye kullanmak" iddiasıyla YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu tarafından suç duyurusunda bulunuldu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye