Meral Akşener üç ay önce 'Dağıtmam' dediği masadan kavga ile kalktı

Bir gün önce 6’lı masanın ortak aday metnine imza atan İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edildi. Masa notere dönüştü. İYİ Parti ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlandı” diyerek Millet İttifakı’ndan ayrıldı. Akşener, CHP’li başkanlar Yavaş ve İmamoğlu’na adaylık çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 04.03.2023 - 04:00
Meral Akşener üç ay önce 'Dağıtmam' dediği masadan kavga ile kalktı
Abone Ol google-news

6’lı masanın önceki gün toplantısının ardından İYİ Parti Genel Merkezi’nde “olağanüstü hareketlilik” yaşandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, liderler toplantısının ardından partisinin başkanlık divanı üyelerini ve başdanışmanlarını “olağanüstü” toplantıya çağırdı. Önceki gece saat 22.30’da başlayan toplantı, saat 03.30’a dek sürdü.

Bu sırada İYİ Parti Başkanlık Divanı üyesi Ümit Dikbayır, önce “Millet, beşten büyüktür” paylaşımında bulundu ancak daha sonra sildi. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de yaptığı paylaşımda, isim vermeden Kılıçdaroğlu’nu kastederek “Apoletlerini sök dedik sana” ifadelerini kullandı. Akşener dün de partisinin genel idare kurulu (GİK) üyeleriyle bir toplantı yaptı.

Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre, toplantıda kurmayların Akşener’e, “Biz CHP’ye vefa borcumuzu ödedik. Parti tabanımız Kılıçdaroğlu’na oy vermez. Kılıçdaroğlu’nun aday olması demek ikinci bir partili cumhurbaşkanı olması demektir. Kendimizi aldatılmış hissediyoruz” dediği belirtilirken Akşener’in de “Masaya iki belediye başkanının adını sundum ve tercihi Kemal Bey’e bıraktım. Ancak o bize kendi adaylığını dayattı” dediği öğrenildi. GİK’te yapılan oylamadan “GİK üyeleri oybirliği ile Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ret verdi.”

Akşener ardından gazetecilere şunları söyledi:

  • ÖLÜM VE SITMA: İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, tıpkı yıllardır, Türk milletine yapıldığı gibi ölüm ve sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır.  

  • KİRLİ PAZARLIK: Biz bugünlere dayatmalara direnerek geldik. Biz bugünlere; kirli pazarlıkları reddederek geldik. Biz bugünlere alışılmış yenilgilere karşı çıkarak geldik. “Ceketimi assam aday ederim” diyenlerin karşısında da dimdik duruyoruz.

  • 5 PARTİ ‘TEK İSİM’: Dün (önceki gün) 5 siyasi parti tek bir ismi dile getirerek Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yönünde görüşlerini beyan ettiler. Biz de tüm kamuoyu araştırmalarında Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. Bu iki isim Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’ydu.

  • ŞAHSİ HIRSLAR: Çabamız reddedildi. Bu vesileyle anlamış olduk ki şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edilmiştir. Kişisel ajandalar uğruna mübah sayılan kuyruklu yalanlar  milletin kazandığı bir büyük hakikate tercih edilmiştir. Yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesaplar 85 milyonun kazandığı kutlu bir zafere tercih edilmiştir. 

  • KABİLİYETİNİ KAYBETTİ: 6’lı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış; tüm alternatiflerin kara listeye alınarak tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür. Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız. 85 milyonun geleceğini kişilerin tahakkümüne teslim edip tehlikeye atmayacağız. 

  • MİLLET GÖREVE ÇAĞIRIYOR: Buradan Mansur Yavaş’a ve Ekrem İmamoğlu’na bir çağrıda bulunmak istiyorum. Değerli başkanlarım siz, bu milletin iradesiyle seçildiniz. Milletimiz sizleri sevdi, bağrına bastı. Ve bugün de çok kritik bir kırılmanın eşiğinde, sizi göreve çağırıyor. 

  • YA TARİH YAZACAĞIZ...: Bu saatten sonra bizlere düşen bir seçim yapmaktır. Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız. İnanıyorum ki hep birlikte tarih yazacağız. 

3 AY ÖNCE ‘MASAYI DAĞITMAM’ DEMİŞTİ

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 6’lı masaya yönelik eski açıklamaları yeniden gündem oldu. Akşener, 2 Aralık 2022’de Habertürk TV’de şu açıklamayı yapmıştı: “Biz o masadan kalkmayacağız. Biz birbirimize düşersek, inatlar uğruna yanlış olursa, o zaman hepimizin saçını başını seçmen yolar.” 

Akşener, 9 Aralık 2022’de ise “Masayı dağıtacak” şeklindeki iktidardan gelen eleştirilere karşı çıkarak “Ben sürprizli bir insan değilim o masada. Açık net bir insanım” demişti. 

İYİ Parti lideri, 29 Aralık’ta da gazeteci Elif Çakır’la söyleşisinde “6’lı masa asla dağılmayacak, masayı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez. Ne ben ne de başkası ülkenin geleceğinin konuşulduğu o masadan, hiçbirimiz kalkmayız” ifadelerini kullanmıştı. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler