Son dakika: Burak Elmas yönetimi idari açıdan ibra edilmedi

Son dakika gelişmesi... Galatasaray'da saatlerce süren Genel Kurul'da ibra oylamasının sonuçları belli oldu. Burak Elmas başkanlığındaki yönetim kurulu idari yönden ibra edilmedi.

Yayınlanma: 27.03.2022 - 07:18
Son dakika: Burak Elmas yönetimi idari açıdan ibra edilmedi
Abone Ol google-news

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2021 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Toplantı basın mensuplarına kapalı olarak yapıldı.

Kulüpte 1 Ocak-16 Haziran'da görevde bulunan merhum eski başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin faaliyetleri hem mali hem de idari yönden ibra edildi.

Cengiz döneminin idari faaliyetleri için verilen oyların 918'i ibra edilme, 421'i ise ibra edilmeme yönünde çıktı. Kullanılan oyların 32'si çekimser, biri de geçersiz sayıldı.

Mustafa Cengiz yönetiminin mali ibrası için de kullanılan oyların 958'i lehte, 377'si ise aleyhte verildi. Bu oylamada 36 çekimser, 4 de geçersiz oy çıktı.

Üyelerin konuşmalarının ardından 2021 yılı için Burak Elmas başkanlığındaki yönetim kurulunun 6 aylık faaliyetlerinin mali ve idari yönden ibrasının oylamasına geçildi.

Oylama alınan kararla kapalı olarak yapıldı.

Burak Elmas başkanlığındaki yönetim kurulunun faaliyetleri idari yönden ibra edilmezken, mali olarak ibra edildi. İdari faaliyetler için 1383 oy kullanıldı. Oyların dağılımı 566 ibra, 801 ibrasızlık ve 16 çekimser şekilde oldu. Mali faaliyetler için ise 1385 oy kullanıldı ve 718 ibra, 638 ibrasızlık ve 29 da çekimser oy çıktı.

Galatasaray Kulübü'nün yeni oluşturulan tüzüğünde, "Kulüp başkanı ve yönetim kurulunun görevleri" başlığı altında yer alan 87,22. maddesi, "Genel Kurul'ca mali ve/veya yönetsel yönden aklanmama (ibra) durumunda en geç 30 gün içinde olağanüstü seçim genel kurulunu toplantıya çağırmak" şeklinde hüküm içeriyor.

BAŞKAN SEÇİME GİDİYOR

Sonuçların açıklanmasının ardından kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan Burak Elmas, seçim kararı aldıklarını açıkladı. Elmas, "Hakkınızı helal edin. Önümüzdeki hafta verdiğiniz kararı yürürlüğe sokacağız" dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler