Fırtına, kar ve sağanak yurdu vurdu: Ölü sayısı 9’a yükseldi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu yurt genelinde meydana gelen sel ve fırtınada 9 kişinin öldüğünü, 11 kişinin ise kayıp olduğunu duyurdu.

Yayınlanma: 20.11.2023 - 12:31
Fırtına, kar ve sağanak yurdu vurdu: Ölü sayısı 9’a yükseldi!
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sel ve olumsuz hava şartları nedeniyle toplam 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak açıklarında batan Türk bayraklı kuru yük gemisinde bulunan 12 Türk mürettebattan bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığını kaydederek, "Gece saatlerinde kamuoyu ile paylaştığımız gibi limanda bağlı Kamerun bayraklı gemi halatının kopması sonucu sürüklenerek karaya oturmuştur. Gemi mürettebatı itfaiye tarafından kurtarılmıştır. Batan Türk gemisindeki 11 kayıp mürettebat ile ilgili arama kurtarma ekipleri hava koşullarının düzelmesiyle arama kurtarma faaliyetlerine sabah erken saatlerde başlamıştır. 797 arama kurtarma faaliyetlerinde görevli arkadaşımız var. 295 araç, 2 uçak, bir helikopter devriye botlarımızla birlikte yoğun bir şekilde havanın müsaade ettiği ölçekte arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı. 

9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bakan Yerlikaya, "Batman'da 4 vatandaşımız hayatını kaybetti ve bir vatandaşımız da Diyarbakır Hani'de sele kapılarak hayatını kaybetti. Bulunan bir mürettebatımızla beraber şu anda fırtına sel ve aşırı yağışlardan dolayı 9 vatandaşımızın vefat ettiğini üzülerek ifade etmek istiyorum" dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler