Milas, Karan Tuncer bebek için seferber

SMA TİP 1 hastası 4 aylık Karan Tuncer 2 ay içinde gen tedavisi olmalı. Ancak bağış kampanyasının sadece yüzde 22’si tamamlanabildi.

Yayınlanma: 11.03.2023 - 04:00
Milas, Karan Tuncer bebek için seferber
Abone Ol google-news

Muğla Milas’ta yaşayan Tuncer ailesinin oğulları Karan’a 24 günlükken SMA TİP 1 teşhisi konuldu. Milas’ın en küçük ve ilk tanı konmuş bebeği Karan’ın iyileşmesi için tek şansı yurtdışında uygulanan gen tedavisi. İlaç pahalı, zamanı kısıtlı. Karan, ilk 6 içinde tedavi görürse etki düzeyi üst düzey olacak. Ailesi tedavi için bağış kampanyası başlattı.

(Muhammet Tokat)

Gazetemizi ziyaret eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Karan için başlatılan bağış kampanya hakkında bilgi verdi. Tokat, “Karan için kampanya başlatmak istedik. Bu hastalara devletimiz sosyal güvenlik anlamında sahip çıkmıyor. 6 aylık kritik bir dönem var. Devlet sahip çıkmadığı için yardımlarla bir süreci götürmeye niyetlendik. Valilik önce yardım kampanyasına izin vermedi. Mahkemeye dava açtık, yürütmeyi durdurma kararı verildi. Kampanya başladı ancak bu sürede Karan bebek vakit kaybetti. Tedavinin en üst düzeyde etkili olabilmesi için Karan bebeğin 2 ayı kaldı. Zamanımız daraldı. Kampanyanın genişlemesini ve yardımların gelmesini istiyoruz. Karan bebeği yaşatmalıyız” dedi.

Karan bebeğin annesi Şefika Tuncer, ise “Kampanyanın yüzde 22’si tamanlandı. Gen tedavisini ilk 6 ayda alırsa tedavinin yüzde 96-98 oranında başarı şansı var. Hayata tutunması için herkesin Karan’ın elini tutmasını istiyoruz” diye konuştu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler