Soyer duyurdu: Narlıdere Metrosu 10 Nisan'da hareket ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi bütçesiyle yürüttüğü Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu’nda 10 Nisan’da deneme sürüşlerine başlıyor. Metro tünelinden açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hedef tarihimiz 15 Nisan. 10 Nisan’dan sonra ilk deneme sürüşünü yapabilir hale geleceğiz” dedi.

Yayınlanma: 09.03.2023 - 18:01
Soyer duyurdu: Narlıdere Metrosu 10 Nisan'da hareket ediyor
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fahrettin Altay - Narlıdere Metrosu için tarih verdi. Açılış tarihi olarak 30 Ağustos 2023’ü belirleyen Soyer sosyal medya hesabından 10 Nisan’da deneme sürüşü yapılabileceğini söyledi.

Resmi Twitter hesabından Soyer, “Pandemiye, depremlere, krizlere rağmen canla başla çalışarak yüzde 94'ünü tamamlamayı başardığımız Narlıdere Metrosu, çok yakında deneme seferlerine başlayacak. 2.5 milyar yatırımla tamamlanacak metromuz, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına çok yakışacak” dedi ve bir video paylaştı. 

700 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Metro inşaatından görüntülerin olduğu videoda da Tunç Soyer, “Vaat ettiğimiz gibi, söz verdiğimiz gibi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında İzmir’e Narlıdere Metrosu’nu hediye etmiş olacağız. Ne depremler ne pandemi hiçbir şey durduramadı bizi. Hiçbir şey yolumuzdan alıkoyamadı bizi. Çok hızlı gidiyoruz. Yani şu anda 700’ün üzerinde arkadaşımız çalışıyor. Hedef tarihimiz 15 Nisan, 10 Nisan’dan sonra ilk deneme sürüşünü yapabilir hale geleceğiz. Bütün arkadaşlarıma minnettarım” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler