Yoğun bakımdaki bebeği darbeden hemşire tutuklandı: İfadesinde 'pişmanım' dedi

Yoğun bakımdaki bebeği darbeden hemşire tutuklandı: İfadesinde 'pişmanım' dedi

25.01.2026 15:12:00
Güncellenme:
İHA
Takip Et:
Yoğun bakımdaki bebeği darbeden hemşire tutuklandı: İfadesinde 'pişmanım' dedi

Kahramanmaraş’ta yoğun bakımdaki 5 günlük bebeği darbettiği iddia edilen hemşire, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Bakım Ünitesi’nde 2021 yılında H.D.B. adlı hemşirenin tedavi altındaki 5 günlük bebeğe yönelik şiddet uygulandığı iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştı. Deniz bebeği henüz 5 günlükken yoğun bakımda darbederek engelli bıraktığı iddiasıyla hakkında tutuklama kararı çıkarılan hemşire H.D.B., Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde gece geç saatlerde polise teslim oldu.

H.D.B.’nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. H.D.B., SEGBİS üzerinden yapılan mahkeme sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye giriş ve çıkışlarında polis tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Cezaevine götürülen H.D.B., gazetecilerin ’bebeği neden darbettiniz?’ sorularını ise yanıtsız bıraktı.

"POZİSYON VERMEK İÇİN YAPTIĞIM UYARILARDI"

Tutuklanan H.D.B.'nin mahkemedeki savunması da ortaya çıktı. SEGBİS sistemiyle yargılandığı Kahramanmaraş 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’ne bağlanarak yaptığı savunmasında H.D.B. , önceki savunmalarını tekrar ettiğini ve ekleyecek bir şeyi olmadığını söyledi. Bunun üzerine hakim, güvenlik kamerası görüntülerini açıp izledi. Hakim, görüntülerde kan alma tüpüyle bebeğe vurduğu, tırnaklarıyla saçını kazıdığı ve dersinin etini sıkarak havaya kaldırdığı anları sorması üzerine H.D.B, “Mağdurun kanını almam gerekiyordu, yaptığım işlem usule uygundur, damar yolu açamadığımız için damlatma yöntemiyle bu şekilde kan alıyorduk. Bebeğe pozisyon vermek için bu şekilde davrandım. Kan tüpüyle bebeğe vurmak istemedim, yalnızca dokundum. Mağdurun başında plaster ve yatak alezinin pamuğunu gördüğüm için bunu temizlemek için mağdurun saçlarına dokundum, zarar verme amacım yoktu. Mağdurun kanını almak ve pozisyon vermek ve hastanın fonksiyonlarının uyarı sistemlerini dik tutmak için yapmış olduğum uyarılardı, başka bir amacım yoktu” dedi.

"BİR ANLIK GAFLET VE REFLEKS İLE YAPTIM"

Hakim, görüntülerde Deniz bebeğin başına defalarca kez vurmasının, bacağını sıkıp hızlıca çekmesinin eliyle karın bölgesini sıkmasının da görüntülerde yer aldığını hatırlatması üzerine H.D.B., şunları söyledi:

“Pişmanım, bir anlık gaflet ve refleks ile yaptım. Asla zarar vermek amacıyla yapmadım. Sıkma amacı kesinlikle olmamıştır, tartı üzeri kaygan ve yanlar açık olduğu için hastanın düşme durumu var, pozisyonunu düzeltmek için yapmış olduğum eylemdir. Karın bölgesinde bağırsak sıkıntısı olduğu için dışarı kaka yaptığı için orayı sıkıp tampon şekilde kapatmam lazımdı. Enfeksiyon nedeniyle, oranın kapalı kalması gerektiği için yaptım. Hastanın doğuştan beslenme problemi olduğu için bağırsakların dışarı açılma ameliyatı yapılmıştı çocuk cerrahı tarafından.”