Arif Kızılyalın

Avrupa'nın En İyi Stadı!

24 Ekim 2012 Çarşamba
\n

Türk Telekom Arenanın inşaatı tamamlanıp (!) hizmete girdiğinde Avrupanın en modern stadı denmişti. Ancak dün gördük ki kazın bacağı öyle değil. Yoğun bir yağmur G.Saraylıları perişan etti. Hem seyirci hem futbolcu 30 yıl öncesine döndü. Maç öncesi insanlar suların içinden atlayarak stada giriş yaptı. Hepsi yağmur adam gibiydi, güya modern statta kuruyacaklar, maçı öyle izleyeceklerdi!

\n

Bir de ne görsünler? 7 - 8 bin dolar para saydıkları koltuklarının üzerinde de iki parmak su.. Ya oturup iç çamaşırına kadar ıslanacaksın, ya ayakta kalacaksın. Projede stadın üstü kapalıydı ama para bulamamış olsa gerek Galatasaray yönetimleri... Hâlâ yazlık sinema formatında Avrupanın en modern stadı Türk Telekom Arena Zemini söylemiyorum bile. Topu 1 metre sürmek, yanındaki arkadaşına pas atmak ekstra yetenek gerektiriyor. Elbette ayakta durmak da beceri. Çocuktum, hatırlıyorum; 1970li yıllarda yağmur yağdığı zaman futbolcular dün olduğu gibi meşin yuvarlağa yön vermekte zorlanırlardı. Eskiye mi döndük ne! 8 milyon Avroya Amrabatı, 5 milyon Avroya Burakı alsan ne yazar? Bizim Kadırgalı Hüsnü ile Taşlılarlalı Ahmet de dünkü kadar oynardı. Allahın işi demeyin yağmur için. Elin oğlu stadın üzerini kapıyor.

\n

Maç mı? Kör dövüşü. Klasik sağ kanat hatasından Rumenler öne geçti. Sonra Galatasaray çullandı, rakip 10 kişi kaldı, penaltı da kazandı ama skor bir türlü dengelenemedi. Elmanderin sakatlanıp erken oyun dışı kalışı, Hamitin toparlanırken kenara alınışı, fizik gücü yetersiz Emreye bel bağlanması, ıslak zeminde avantajı rakibe veren etmenlerdi. Yine de oyunu rakip yarı alana yığdı Sarı - Kırmızılılar. Sabrinin oyuna katılımı sonrası tempo yükseldi, Burakın kafa golü skoru dengeledi. Son dakikalara kadar süren G.Saray baskısından sonuç gelmeyince Avrupa hayali de sular altında kaldı.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları