Arif Kızılyalın

Derbiyi Bırak, El Clasico'ya Bak!

30 Nisan 2011 Cumartesi
\n\n\n

Bilmem dikkat ettiniz mi son günlerde spor medyasına. Yazılısı, görseli, sanalı, hepimiz işi gücü bıraktık, El Clasiconun peşinde koşuyoruz. Gazetelerimiz manşetlerini Real ile Barça arasındaki ezeli rekabete ayırıyor. Messiler, Ronaldolar, koca koca fotoğrafları ile sahadan önce sütunlarda çarpıştırılıyor. Ünlü yorumcularımız Guardiola, Mourinho mu daha büyük, sorusuna yanıt arıyor. Hatta, geçen çarşamba günkü El Clasiconun hakemi Wolfgang Starkın hataları bile ballandırıla ballandırıla anlatıldı...

\n

Ne güzel değil mi? Küresel futbolun bir parçasıyız. Albiolleri, Ramosları, Piqueleri, Alvesleri konuşuyoruz sohbetlerimizde... Pardon, özür dilerim de, bizim derbilerin suyu mu çıktı? Oysa bugün Türk futbolunun iki devi karşılaşıyor İnönü Stadında ama kimsenin umrunda değil! Neymiş, iki takımın da ligde hedefi kalmamış, yazmaya, konuşmaya gündemde tutmaya gerek yokmuş! Affınıza sığınıp, 80leri hatırlatırım. İki takımın küme düşme hattındayken bile oynadığı maçlarda tribünlere on binlerce insanı çektiği 90 dakikaları, gazetelerin o maça ayırdığı santim sütunları ben unutmadım, bilmem, ülke futbolunu yönetenler anımsar mı?

\n

Evet, Türk futbolunun ekseni fena halde kaymıştır. Sayın Mehmet Emin Karamehmetin, Osman Berkmenin, Ertan Özerdemin, Kerem Ertanın, Şansal Büyükanın, Kadir Kardaşın yüreği sızlıyor mu bilemiyorum ama benim içim fena halde yanıyor Marka değeri yükseldidiye yere göğe koyamadığımız Türk futbolunun geldiği noktayı görünce. Gerçekten yazık bu futbola verilen milyar dolarlıknaklen yayın ücretine. Baksanıza, Türk futbolunun en eski, en köklü iki markası kapışıyor ama çarşamba günkü İspanyolderbisinin çeyreği kadar bile reyting yapmıyor!

\n

Peki neden? Bu soruyu aslında, Türk futboluna sadece yüreğini değil, kesesini de açan Mehmet Emin Karamehmet ve ekibi sormalı, Ey Mahmut Özgener, İspanyol derbisi bu kadar öndeyken, sizin aklınız nerede, benden milyar doları aldınız, bu mudur derbi maçımızın değeridiye feryat etmeli! Şimdi kimse, İletişim çağındayız, çayımızı kahvemizi alır, ayağımızı uzatıp dünya derbisini izleriztüründe sözlerle savunmasın El Clasiconun yarattığı seyir çılgınlığını. Eğer bu ülke futbolu iyi yönetilse, iyi pazarlansa, kimse kusura bakmasın benim Ardam, benim Barosum, benim Simaom, benim Gutim de önemli bir rüzgâr estirirdi şu geride kalan 2-3 günde. Üstelik daha geçen ayki kırık dökük G.Saray-F.Bahçe derbisinde 3D yayın, digital platform diye fırtına koparmadık mı?

\n

Öyleyse niye bu suskunluk? Niye bu İspanyol hayranlığı! Baksanıza gazetelere! İdman mı var, kim sakatlandı, kim oynayacak, umrumuzda bile değil bugünkü derbide. HattaMaça bile gitmeyeyimdiyen meslektaşlarım var! İşte bu yüzden Türk futbolu başaşağı gitmektedir. İşte bu kötü yönetim ülke futbolunu tepe taklak yapıp, Türk derbisini gazoz kapağına çevirmiştir ve bunun da sorumlusu -iyi niyetine karşın- ne yazık ki hesabını, kitabını yapamayan Mahmut Özgener yönetimidir.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları