Bayram Yasaklanamaz

27 Ekim 2012 Cumartesi

Cumhuriyetçiler kararlı. Tüm engellemelere karşın 29 Ekim Pazartesi günü, Ankara Ulustaki 1. Meclis önünde olacaklar.

Cumhuriyet Bayramımızı, ne Cumhurbaşkanı, ne Başbakan, ne İçişleri Bakanı, ne de Ankara Valisi bize unutturabilir!

Cumhuriyeti kimsesiz sananlara inat, bayramımız şimdiden kutlu olsun.

Kızılay, Ay Ay, Ay!

Kızılay, süreli dergi çıkarıyor, kuşekâğıdı, gıcır gıcır, 90ı aşkın sayfa...

Dergiyi açıyorsunuz, haberler sıram sıram:

AKPli Beyoğlu Belediyesi ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi sempozyum yapmış.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Boğaza nazır törende ödül dağıtmış. Erzincan Mineralli Su İşletmesinin temel atma törenine AKPli bakan ve milletvekilleri katılmış.

Emine Erdoğan ile Myanmara gidilmiş.

AKPli Altındağ Belediyesi ile Sevgi Çarşısı açılmış.

Ercişli depremzedelere Çalık Holding iftar vermiş, iftara Başbakanın damadı Berat Albayrak da katılmış.

Adanada kan bağışı rekor denemesi etkinliklerine AKPli milletvekilleri gelmiş...

Kızılayın yönetim kurulu üyelerine şöyle bir göz attık: Sefa Saygılı, geçmişte Zaman gazetesinin sağlık köşesini yönetmiş, Recep Tayyip Erdoğanın başkanlığını yürüttüğü Sıcak Yuva Vakfının kurucusu. Hamza Aydoğdu, AKPden Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği ve Büyükşehir Koordinatörlüğü yapmış. Fevzi Alpaslan, AKPden milletvekili adayı olmuş. Burhan Külünk, Recep Tayyip Erdoğanın hemşerisi olarak AKP iktidara gelir gelmez Deniz İşletmeleri Genel Müdürlüğüne atanmış. Kemal Yazıcıoğlu, Susurluk kazası sonrası kızağa çekilmiş iken AKP iktidarı döneminde Orduya vali yapılmış.

Görüldüğü üzere, Kızılay olmuş size AKay...

Anadil Uzmanları

Uzmanlar, yeni CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onançı ikna etmişler. Çocuk evde başka dil ve değerler, okulda başka dil ve değerler arasında kalınca, okuldan soğurmuş, anadilinde eğitim şartmış.

Onançı ikna eden uzmanlara sormak gerek: ABDde evlerinde Çince konuşan, Japonca konuşan, Hintçe konuşan, Urduca konuşan, İspanyolca konuşan, Arapça konuşan, İtalyanca konuşan, Türkçe konuşan ABD yurttaşı çocukların okulda ortak dil İngilizce öğrenmeleri sorun olmuyor da, Türkiyede ortak dil Türkçe üzerinden eğitim verilmesi mi sorun oluyor?

Onançı ikna eden uzmanlar, Ankarada, Samsunda, Balıkesirde, Antalyadaki okullarda anadili Türkçe olmayan yurttaşların çocuklarına anadilinde eğitimin nasıl verileceği konusunda ne gibi önerileri var acaba?

Ayrıca... Uzmanların görüşünü ciddiye alan Gülseren Onançın, genel başkan yardımcılığını üstlendiği CHPnin programı konusunda ikna olmadığı kanısındayız. Çünkü, CHP Programı, anadilde eğitimi değil, anadil öğretimini kabul eder. (Bak: CHP Programı, Sayfa 48)

Küçük Şehir Olmayız

AKPnin büyükşehirlerin sınırlarını genişleten başkan babacı tasarımına yurdun dört bir yanından tepki yağıyor.

İskenderun Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu; Hatayın Büyükşehir olması için İskenderunun küçük şehir olması gerekmez diyor örneğin:

İskenderun ile iç içe girmiş Karaağaç ve Nardüzü beldelerimizin, 35 km. uzaklıktaki Arsuza bağlanması, belediye veya kamuda işi olan bu belde sakinlerinin, bu mesafeyi kat etmek zorunda bırakılması, ekonomik olarak külfet getiren bir emrivaki ile karşı karşıya bırakılması, şehircilik ilkeleri ile bağdaşmamaktadır.

Üstelik söz konusu uygulama yöre halkını mağdur eden, bölen, ötekileştiren ve sosyolojik ayrılığı öne çıkaran siyasi bir yaklaşımdır ve bu anlamda çok tehlikelidir.

İskenderun il olmayı beklerken, kendi kararlarını kendisi vermek isterken, nüfus ve mahalleleri adeta çalınarak Arsuzun ilçe olması için gerekli 50 bin nüfusun tamamlanması gibi yoktan bir bahane üretilmiştir.

Belediye tasarısı başlarına bela açacak gibi gözüküyor.

Zaten derler ki: Gemsiz ata dizgin olmaz...

8 Bin İstifa Sorusu

Askerhaber bilgisunar sitesinden bir alıntı yapmış, son iki ayda 8 bin uzman çavuşun istifa dilekçesi verdiğini, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) istifaların PKK operasyonlarına katılan askerlere yönelik soruşturmalarla bağlantılı olduğunun ileri sürüldüğünü köşemizden dile getirmiştik.

CHPli Gürkut Acar, konuyu bir soru önergesi ile Meclise taşıdı. Milli Savunma Bakanından istifaların doğruluğu ve gerekçesini öğrenmek isteyen Acar, şu sorulara da karşılık beklediğini ifade etti:

Terörle mücadele kapsamında görevini yapması nedeniyle soruşturmaya uğradığı algısı, TSK personelini nasıl etkilemektedir? Bu durum terörle mücadeleyi olumsuz etkilemez mi? TSK personelinin, uzun süre gündemde kalan soruşturmalar ve terörle mücadele soruşturmalarından nasıl etkilendiğine ilişkin bakanlığınız bir çalışma yapmış mıdır? Askeri personelin moral gücünü yükseltmek ve güven içinde çalışma ortamını oluşturmak için bir çabanız olacak mıdır?



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

IMF Defteri 27 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları