Ödül Sahibi MilletvekiliSeğiren Parmak ve TetikAtatürk'ü Suçlayanlar Ne Olacak?

03 Ekim 2011 Pazartesi
\n\n\n

CHP Milletvekili Şafak Pavey, Junior Chamber International (JCI- Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) tarafından dünyanın en başarılı on genci arasına alınarak ödüllendirilmiş.

\n

Paveye ödül veren JCI, ABD kökenli bir örgüt. 1910da ABDnin Missouri Eyaleti, St. Louis kentinde gençlerin sosyal konulara daha fazla eğilmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş.

\n

JCI, üyelerinin liderlik niteliklerini geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişimi gerçekleştirmeye katkıda bulunmayıamaçlayan bir dernek. Küreselleşme sürecinde üyelerine toplumda pozitif değişime katkıda bulunmaları için ihtiyaç duyacakları imkânları geliştirecek fırsat alanları sunmahedefini de güdüyor ve üyelerin kişisel becerilerini ve liderlik vasıflarını geliştirmesini, sosyal sorumluluk ve girişimcilik ruhunu kazanmasını, takım çalışması ve dayanışmasını ön planaalıyor.

\n

Derneğin tanınmış üyeleri arasında eski ABD başkanları Gerald Ford, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon ve Bill Clinton da var.

\n

CHP, yeni milletvekili Şafak Pavey ile ne kadar övünse azdır...

\n\n\n\n\n

Sık sık dile getirdiğimiztam bağımlı, piyasasever ılımlı İslam federasyonuna doğru yol aldığımıza ilişkin kanı yalnızca bizde uyanmamış. Kanadada yayımlanan Ottowa Citizen gazetesinde David Warrenin geçenlerde yayımlanan makalesi de benzer bir görüşü savunuyor:

\n

Bu politikacının (Recep Tayyip Erdoğan), cazip bir şekilde dile getirdiği vizyon’, esasen serbest-piyasacı verimli ekonomik yönetim ile Osmanlı hilafetinin saflaştırılmış dini ideallerini bütünleştirmektir.

\n

Erdoğanın bakışı dışarı doğru döndü. Stratejisi, özellikle İran ve Doğu ile ittifak yaparken Batı ile daha iyi ekonomik bütünleşme arayışı olmuştu. Fars Şii İslamcılığı ile etrafını çevrelemeye çalışırken şimdi Türkiyeyi Sünni İslamcılığının anayolşampiyonu olarak sunuyor.

\n

Tipik bir sonuçları kavrayamama tarzı ile Batılı devlet adamları Erdoğanın bizim eski NATO dostlarımız olan generaller üzerinde sivil denetim kurma gayretlerini desteklediler. Bazı yüksek rütbeli subayları ihtilal kurgulama suçlamaları (muhtemelen hayali) ile hapse atarak geçen ay bütün üst düzey Türk Genelkurmayının istifasını sağladı.

\n

Bunu müttefiksiz kaldıkları için yaptılar. Hillary Clinton ve etrafındakiler Erdoğana karşı en etkili tek yerel muhalefeti dışarıda kurumaya astılar. Türkiyenin güçlü ve Batı tarafından donatılmış silahlı kuvvetleri şimdi tamamen Erdoğanın yavrusu oldu ve ülkenin laikçi anayasası ise ölü durumda. İslamcı Erdoğan şimdi mutlak güce sahip.

\n

Erdoğanın İsraili bölge ile çatıştıracak bir Ortadoğu savaşına taban hazırladığını da savunan yazı şöyle bitiyor:

\n

Hakiki bir dünya savaşını başlatacak tetiğe bakıyoruz. Recep Erdoğanın seğiren parmağı altındaki tetiğe.

\n\n\n\n\n

Deşildiğinde epey bir yere uzanacağı belli Deniz Feneri davasını yürüten üç savcı hakkında kovuşturma izni veren Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna bir anımsatma:

\n

Avukat İsmail Sami Çakmak, Atatürkçü Düşünce Derneği adına, Silivride görülen bildik davanın \t\tsavcıları için suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunda, savcıların bildik davanın ilk iddianamesinde Atatürkün dahi Ergenekonun tarikatvari yapısı içerisinde olduğu, ancak henüz açıklanma zamanı gelmediğisavlarına yer vererek, Atatürke hakaret ettikleri ve görevi, görevde yetkiyi kötüye kullandıkları gerekçesiyle yargılanmaları gerektiğini dile getirmişti.

\n

Suç duyurusu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında işleme konurken, dosya, savcıların yargılama izni \t\tiçin Adalet Bakanlığına gitmişti. Bakanlık, Atatürkün Ergenekoncu, dolayısıyla terörist olduğunu ima eden savcılar hakkında soruşturma izni vermemişti.

\n

Bunun üzerine İsmail Sami Çakmak, dilekçeyi siyasi olurile işleme koymamanın hukuksal ve yasal \t\tbir uygulama olmadığı gerekçesiyle idare mahkemesine başvurmuştu. \tİşte tam bu süreç içinde AKP iktidarı, benzer davaların savcılar değil, ancak devlet aleyhine açılabileceğine ilişkin yasa çıkarmıştı.

\n

Atatürkün İstiklal, istikbal, hürriyet; her şey adaletle kaimdir sözünü kendine ilke edinen Hâkimler ve \t\tSavcılar Yüksek Kurulu Başkanı \t\tve de üyeleri Atatürkün dahi Ergenekonun tarikatvari yapısı içerisinde olduğu savını iddianamelerine yazan savcıların durumuyla da ilgilenmeyi düşünür mü acaba?

\n\n\n

DUR DURAK YOK

\n\n\n

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankarada çağdışı kentleşme anlayışının hukuk dışılıkla birleşerek içinden çıkılmaz haline geldiğini anımsatıp bir örnek verdi:

\n

Melih Gökçek ODTÜ kampusundan otoyol geçirecekmiş, üniversite arazisinde bulunan Eymir Gölüne de el \tkoyup halka açacakmış.”

\n

Metro yapacağım diye caddeyi, sokağı kazdı; yapamadı, öylece bıraktı. Kavaklıdere kavşağını Şengül hamamına \tçevirdi. Şimdi de özene bezene yaratılmış bir yeşilliği \tkurutacak.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları