Nur Topu Gibi Bir N.Ç'miz Daha Oldu!

16 Nisan 2013 Salı

\n

Eğitim ve yaratıcılık açısından 50 ülke arasında 46. sırada olmamız, bilimde ve teknolojide alt sıralarda debelenmemiz hiç önemli değil, vallahi de billahi de, nur topu gibi bir N.Çmiz daha oldu.

\n

N.Ç olayını hepiniz anımsarsınız. Mardinde her meslek ve her yaştan erkeğin, kızın bekâreti bozulmasın diye arkadan tecavüz ettiği 14 yaşındaki N.Çnin rızasıylabu ilişkilere girdiğine koca koca Yargıtay üyeleri hep birlikte karar vermişler ve suçlular acayip bir indirimden yararlanmışlardı.

\n

Aynı şey şimdilerde Kocaeli Gölcükte tekrarlanıyor. İlkokul öğrencisi 13 yaşındaki Ö.Yye 29 kişi tecavüz etmiş. Her meslekten, her yaştan erkek. İçlerinde aile babaları da var hiç kuşkusuz, kızlarının namusuna pek düşkün olan aile babaları. 13 yaşındaki Ö.Yye tecavüz ederken gene şeytana uydum diye Allah katında günahları şeytana havale ederek aklandıklarını sanan aile babaları. Eşcinsel eğilimler gösteren oğullarını öldürmek için ailece planı kuran aile babaları.

\n

Onlar erkektirler ve büyük çoğunluğu erkeklerden oluşan yargı da onların yanındadır. Çünkü 13 yaşındaki kız çocuğu bu işi rızasıylayapmıştır. Kendilerinden öyle emindirler ki ellerini kollarını sallayarak çarşı pazarda dolaşırlar, işlerine güçlerine devam ederler. Öyle ki pek çok erkek onlara gıptayla bakar: Helal olsun 13ündeki kızı götürmüş.”

\n

Hakikaten çok kızgınım; bugünlerde kimseler bana Türk aile yapısının çok kuvvetli ve sağlam olduğundan söz etmesin ve çok ama çok ahlaklı olduğumuz konusunda ahkam kesmesin!

\n

Yeter, kendimizi kandırdığımız yeter! Çok övündüğümüz kalkınma hamlemiz sadece ve sadece zenginleri daha zengin ve yandaşları daha varlıklı kılmak üstüne kurulduğundan bu topraklarda yaşayan insanların çok büyük bir bölümü, geçim sıkıntısı içindedir. Bu nedenle pek çok aile kadını, çocuğunu uyutup internetin başına geçmekte ve para karşılığı soyunmaktadır! Utanmayın, bu böyle! Üniversitelerde okuyabilmek için ne yazık ki pek çok genç kız, telekızlık yapmaktadır. Bu artık öylesine alışılmış bir durumdur ki insana Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra, eğitimli ve çok güzel kadınların dünyaya açıldıkları ve fuhuş yaparak geçinmeye çalıştıkları zamanları anımsatıyor.

\n

Para karşılığı grup seks partilerine ailece katılanların sayısı hiç de az değil. Üstelik bunların bir kısmı daha sonra yaptıklarından çok utanıp gene ailecek psikiyatrların kapısında soluğu alıyorlar.

\n

Bunları uydurmuyorum, sadece gerçeğin çok az bir bölümünü sizlerle paylaşıyorum. Durum bu, maalesef buralardayız. Ama bir yerlerden başlamamız gerekiyor, öncelikle şu rızasıylakavramının hukuk dilinden silinmesi gerekiyor, burada asıl işi yargıçlara, savcılara, büyük büyük mahkeme üyelerine düşüyor. Bunun için kanun çıkarmaya gerek yok! Burada takdir yetkisi sizde ve siz de bir an düşünün 13 yaşındaki bir kızın rızasıne olabilir?

\n

Lütfen takdir yetkinizi kullanırken ülkemizin, çocuk pornosu sitelerini en çok tıklayan ikinci ülke olduğunu da düşünün.

\n

Neyse ki ülkede pek çok kadın sivil toplum kuruluşu var. Hepimizin güvencesi onlar. Genç yaşlı tüm kadınları, elimizden geldiğince, vaktimizi ve enerjimizi bu derneklerde harcamaya; biriken inanılmaz kadın tacizlerinin, kadın cinayetlerinin ve tecavüzlerinin azaltılması için gönüllü çalışmaya çağırıyorum. Bu işi gene kadınlar başaracak! 8 Mart (Dünya Emekçi Kadınlar) gününde, Ali Kırcanın programında, şunu da yaptık, bunu da yaptık diyen ve Türkiyedeki kadının durumunu tozpembe göstermeye çalışan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahini de gerçekleri söylemeye ve bütün rızasıyla tecavüz edilen, öldürülen kadınların yanında olmaya çağırıyorum. Bir AKP hükümeti bakanı değil, bir kadın, bir anne ve bir yurttaş olarak daha ne bekliyor?

\n

\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları