Nihayet Futbol

15 Eylül 2011 Perşembe
\n

\n\n\n

Futbol adına görmek istemediğimiz olaylarla geçen yaz döneminden sonra gecikmeli de olsa sahadaki futbola sonunda kavuştuk. Süper Ligin ilk haftasına değinmeden önce TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınların geçen hafta yaptığı açıklamanın futbolumuz adına büyük bir fiyasko olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. 3 Temmuzdan bu yana savcılık, deliller, kozmik oda, etik kurulu, savunma hakkı gibi yapay gündemlerle kamuoyunu oyalayan, şike soruşturması nedeniyle liglerin belirlenmiş başlama tarihlerini 5 hafta ileriye erteleyen TFF Başkanı, birdenbire fikir değiştirip şike soruşturmasının sonuçlarını bu sezonun sonunda yani önümüzdeki haziran ayında açıklayacağını söyleyip kendilerine olan güveni sıfırladı. Madem şike soruşturmasının sonucu 1 yıl sonra açıklanacaktı da niye kozmik odalar kuruldu, niye liglerin başlanması 5 hafta ertelendi, niye UEFAya yazı yazılıp F.Bahçe Şampiyonlar Liginden ihraç edildi? Bu sezon sonunda eğer F.Bahçe hem suçlu bulunur hem de sezonu şampiyon tamamlarsa TFF yönetimi F.Bahçe ile ilgili neler yapacaktır? F.Bahçeyi Şampiyonlar Ligine gönderecek midir?

\n

İşte TFF yönetimi yukarıdaki tüm sorulara tek tek açıklama getirmek zorundadır! Gelelim 5 hafta gecikmeyle başlayan Süper Ligin ilk haftasında görev yapan hakemlere ve onlara bu görevleri veren yeni MHKnin durumuna. İlk hafta atamalarında gözüme çarpan 3 aksaklıkla yeni MHKyi uyarmak istiyorum. Geçen sezon oynanan Eskişehir-Beşiktaş maçını da yöneten ve Gutiye gösterdiği kırmızı kart nedeniyle oldukça eleştirilen Bünyamin Gezerin başka hakem yokmuş gibi yine aynı mücadeleye verilmesi; Quaresmaya kırmızı kart göstermemesi dikkat çekiciydi.

\n

Ayrıca geçen sezonun son haftasında G.Saray-Konya maçını yöneten Özgür Yankayanın ilk hafta tekrar Sarı - Kırmızılıların maçına atanmasını MHKnin dikkatsizliği olarak görüyorum. Yine geçen sezon oynanan Sivas-F.Bahçe maçındaki sıkıntılar nedeniyle ligin ikinci yarısında Oğuz Sarvan MHKsi tarafından Sarı - Lacivertlilerin hiçbir maçında görevlendirilmeyen Yunus Yıldırımın da şike soruştuması nedeniyle zaten gergin olan bu ortamda F.Bahçe-Orduspor karşılaşmasına verilmesi ise MHK için cesaret değil de tedbirsizlik örneği olarak göründü. Yunus Yıldırım da Canerin rakibi tarafından düşürülmesinde F.Bahçe lehine net penaltıyı vermeyerek çok önemli bir hata yaptı. Yeni bir federasyonla hakemlik adına yeni bir umut olarak göreve başlayan Yusuf Namoğlu başkanlığındaki MHKnin gelecek haftalardaki hakem atamalarında bu konularda daha da dikkatli olacaklarını umuyorum.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeter Artık Zekeriya Alp! 27 Aralık 2012
Tuhaf Yönetim 24 Aralık 2012

Günün Köşe Yazıları