Oğuz Tongsir

Engin Sahnede

05 Şubat 2012 Pazar
\n

Oldum olalı G.Antep deplasmanları G.Saray için zorlu geçer. Bu defa da öyle oldu. Ama sahneye çıkan Engin bütün dengeleri alt-üst etti. Galibiyet golünün asistini yapması bir yana, orta sahanın kontrolünü tamamen ele aldı. Ve liderin bu önemli galibiyetinde en etkili isim oldu. Aslında maçın ilk 25 dakikasında futbol adına hiçbir şey yoktu sahada. Sonraki dakikalarda top iki kale arasında mekik dokudu. Bu yarının en önemli pozisyonları Selçukun direkten dönen vuruşuyla Hakan Baltanın çizgiden çıkardığı kurtarıştı. Evet, Hakan bu golü kurtardı ama zaten hatayı yapan da oydu. Sabriyle birlikte savunmanın iki kanadında aksayıp durdular. G.Sarayın aksayan bir başka yönü de Selçuk-Melo ikilisiydi.

\n

G.Antepspor ikinci yarıya Popovun golüyle başladı. Bu golde Sabrinin geç kalmasıyla Semihin hamle hatasının rolü büyüktü. Ama 3 dakika sonra G.Antepsporlu Emre Güngör öyle bir hata yaptı ki, Sabri ile Semihi gölgede bıraktı. Bu ıskayı, yıllar sonra G.Saraya dönen Necati affetmedi. Necatiden söz açılmışken devam edelim. Yerinde bir transfer olduğu daha ilk günden belli oldu. İleriki haftalarda daha iyi olacağı kesin. G.Sarayın galibiyet golünde ise Enginin ustalığı apaçık ortaya çıktı. Rakibi eksiltince, Elmandere de sadece usta bir vuruş yapmak kaldı.

\n

Kısacası lider çok zorlu bir deplasmandan galibiyetle döndü. Yerini iyice sağlamlaştırdı. Fatih Terim dahil, G.Saraylıların bugün yapacağı iş, arkalarına yaslanıp F.Bahçe-Beşiktaş maçını keyifle seyretmek olacak!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları