Oğuz Tongsir

Haklısın Arda!

11 Ağustos 2011 Perşembe
\n

Şike sözünün ayyuka çıktığı günden beri kalem kıpırdatmıyordum. Her şeyin yanlış anlaşıldığı, yargıya gitmiş olayların bile başka yere çekildiği bir ülkede -ortalık sakinleşene kadar- ağzımı açmamaya karar vermiştim.

\n

* . .

\n

Biraz da futbolun o çirkin yüzünü görmek beni moralsizliğe itmişti. Sevgilisi tarafından aldatılmış bir insanın duygularını taşıyordum. Umudunu yitirmiş, bitkin ve çaresiz. Sevgili Arif Kızılyalının sitemleri bile yolumdan çeviremiyordu beni. Bodrum Gündoğandaki köşemden olup bitenleri izliyor, Cumhuriyette yazacağım yerde Cumhuriyeti okumayı tercih ediyordum!

\n

* . .

\n

Ta ki düne kadar... Yanlış yaptığımı anladım. Susmak, mağlubiyeti kabullenmek, biraz da pes etmek anlamına geliyordu. Bizim yapacağımız iş yanlışın karşısında dimdik durmaktı. Öyle olsaydı bu ülkede Bekir Coşkun susar, Hikmet Çetinkaya kalem oynatmaz, Yılmaz Özdilin ağzını bıçak açmazdı!

\n

* . .

\n

Peki neydi beni yüz seksen derece çevirten, kafamda şimşekler çaktıran olay? Hemen söyleyeyim: Arda Turan. Galatasarayın genç yıldızı Ardanın Atletico Madride gitmesi kesinleşince, bir linç kampanyası başladı ki sormayın. Gencecik bir delikanlı sırf yurtdışına gideceğim diye adeta vatan haini (!) ilan edildi. Vay efendim, Türkiyenin suyu mu çıkmışmış! Hani Galatasaray sevgisi ne olmuşmuş. Sitemler, eleştiriler, ipsiz sapsız yorumlar.

\n

* . .

\n

Arda niye mi yurtdışına gidiyor? Anlatayım:

\n

- Şike söylentilerinin ayyuka çıktığı bir ligde oynamamak için. (Haksız mı?)

\n

- Kendisini yuhalayan G.Saray taraftarına kırgın olduğu için. (Haksız mı?)

\n

- Bu ülkede kız arkadaşıyla el ele yürürken bile rahatsız edildiği için. (Haksız mı?)

\n

- İspanya gibi bir ligde kendini daha da geliştirmek için. (Haksız mı?)

\n

* . .

\n

Ben onu bunu bilmem... 24 yaşındaki bir delikanlıYeter artık. Ben gidiyorum diyerek, bu ülkede birçok kesime mesaj vermiştir. Tabii ki anlayana!

\n

Not: Teşekkürler Arda. Ben de senin sayende kaldığım yerden devam ediyorum.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları