Oğuz Tongsir

SavunmaHataları

27 Ağustos 2012 Pazartesi
\n\n\n

G.Saray savunması bu kadar kişisel hata yaparsa Süper Ligi bilmem ama Şampiyonlar Liginde işi çok zor demektir. Beşiktaş maçında önce Melo kendi kalesine attı. Hadi diyelim ki bu bir şanssızlık... İkinci golde Semihin savunması çıkarken Holoskoya kaptırdığı topa ne demeli? Bitmedi. Hakan Balta ayağındaki topu uzaklaştıracağı yerde rakibe ikram edince G.Saray kalesinde üçüncü golü gördü. Bir maçta bu kadar hata yaparsanız sahadan puan çıkarmanız mucizelere kalır.

\n

İlk yarıda G.Saray oynadı, Beşiktaş seyretti. Aslında bu kimse için sürpriz değildi. Başta Samet Aybaba olmak üzere herkes bunun böyle olacağını biliyordu. 4-1-4-1 dizilişiyle çıkan Beşiktaşın yapacağı tek şey agresif oynamak, rakibi bozmak olacaktı. Öyle oldu da... Buna karşın G.Saray topu ayağında daha çok top tutan taraftı. İlk yarıdan çıkan 4 golle devre dengede kapandı.

\n

Her şey ikinci 45 dakikada belli olacaktı. Bir hamle yapan Fatih Terim; Meloyu oyundan alırken, Emre Çolakı daha ortaya, Amrabatı da sahaya sürdü. Belli ki G.Saray rakibinin üstüne gidecekti. Ama Hakan Balta’nın büyük hatası, her şeyi altüst etti. Beşiktaşa özgüveni getirirken, G.Saray’ı darmadağın etti. İlk yarıda rakibi bunaltan, pas trafiğini çok iyi götüren G.Saraydan artık eser yoktu. Bu defa Beşiktaş rakip kalede daha çok pozisyon buluyordu. Beşiktaş maçı kazandı derken, Bülent Yıldırımın çaldığı penaltı, ligdeki ilk derbiyi 3-3 bitirdi.

\n

Kısacası savunma hatalarıyla, hakem kararlarıyla, penaltısıyla, altı golüyle ilginç ve renkli bir derbi oldu.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları