Oğuz Tongsir

Selçuk, Yine Selçuk

27 Şubat 2012 Pazartesi
\n\n\n

Uzun yıllar unutulmayacak müthiş bir derbi oldu. Galatasaray, ezeli rakibi Beşiktaşı son dakikada golüyle 3-2 yenerek, play-offa 6 hafta kala büyük bir avantaj yakaladı. Lider Sarı - Kırmızılılar şimdi Fenerbahçeden 9, Beşiktaştan 14, Trabzonspordan da 17 puan önde. Bu tablo herhalde Galatasaraylılar hariç, herkesi büyük sıkıntıya sokmuştur.

\n

Galatasarayda kuşkusuz Selçuk maçın yıldızıydı. Sadece iki golün asistini yapmakla kalmadı, Ernst-Veli-Necip üçlüsüne karşı adeta tek başına direndi. Bu yazının başlığına adını yazdıracak kadar önemli işler yaptı Selçuk... Tabii Elmander ile Engini de unutmamak gerekir. Galatasarayın bu maçta yaptığı en büyük hata, Quaresma gibi bir futbolcuyu pek önemsememesiydi. Bu umursamazlık, Galatasaraya çok daha pahalıya mal olabilirdi.

\n

Siz bu futbolun cilvesine bakın ki, 26 Şubat tarihi Fatih Terimin Fiorentinadan ayrılışıydı. O günden tam 11 yıl sonra, 26 Şubat 2012 Fatih Terimin Galatasaray ile kucaklaştığı gün oldu. Maçtan önceki gösteri ve 90 dakikanın bitimindeki sevgi, Galatasaraylıların Fatih Terimin etrafında birleştiğini simgeliyordu.

\n

Peki Beşiktaş ne yaptı bu maçta? Rakibinin hata yapmasını bekledi. Top, çoğunlukla Galatasaraylıların ayağındaydı. Siyah - Beyazlılar kontratakla sonuca gitmeyi düşündü. 2-2yi de yakaladılar. Hatta son dakikada Almeida kafayı iyi vurabilse, maçı kazanabilirlerdi de. Ama top daha iyi oynayan, daha üstün olan tarafı sevdi.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları