Çözüm 'Çek Git' Demek mi?

07 Kasım 2008 Cuma

Çekin gidin bu topraklardan...”

Başbakan Erdoğan bunu söylemekten çekinmedi! Diyarbakırda, Şırnakta, Vanda, Hakkâride, hatta İstanbulda sokakları, meydanları dolduran on binlere Çekin gidindemek, bu ülkeyi terk edip dağlara çıkmalarını istemek değil midir?

Yıllardır dağlarda kendi anlayışlarına göre özgürlük arayanlar bu ülkenin çocukları değil mi? İşsizlik, yoksulluk, türlü çeşit ezilmişlik, insanları bambaşka umutlar aramaya itiyor. Özellikle iktidardaki politikacıların yıllardır birbirini tutmaz konuşmaları, kararları, sorunları büsbütün çıkmazlara sokmuyor mu?

Altı yıldır, yetersiz bir iktidarın yönetimindeyiz. Seçimlerde yurt, ulus sorunlarını bilen, çözüm yollarını sağduyuyla arayan bir hükümet çıkaramamışız. Belli hesaplara bağlı bir siyasetçi topluluğunun ülkeyi günden güne çıkmazlara sürüklediğini gördüğümüz halde bir uyanış, bir direnç, yeni bir siyasal güç yaratamamışız! Tayyipler, Güller ve çevrelerindeki belli kişilerin sürgit egemenliğini kıramamışız!..

Bugün seçim olsa yine AKP kazanır!

Neden, çünkü karşılarında halkımıza güven veren, AKPnin yanlış tutumlarına karşı yepyeni bir çözüm, bir güven oluşturan bir siyasal birliktelik oluşturamadık.

Altı yıldır meydan, Anayasa Mahkemesinin değişiyle laikliğe karşı hareketlerin odağı olmuş bir partinin elinde... Atatürk devriminin, cumhuriyetinin inancına bağlı partilerin ortak bir cephede buluşmasını sağlayamadık!

Başbakana Gelme buraya diyorlar, gidiyor... Kıyamet de kopuyor! Çoluk çocuk, kadın erkek ellerinde taşlarla yollara düşüyor. Vandan Hakkâriye gidiyor, orada da aynı gösterilerle, en ağır sözlerle karşılanıyor! Dünya gazeteleri, TVleri sabah akşam bu acı sahneleri gösteriyor...

Sınırlarımızda askerlerin çarpışması, Amerikanın, Avrupanın açık açık desteklediği çeteleri alt etmek yetmiyor... Türkiyenin birçok ilinde, ilçesinde yollar, caddeler taşlarla, bombalarla, ateşli silahlarla inim inim inlemekte, yabancı TVlerde de hepsi anında gösterilmekteyken...

Bu arada Başbakan çıkar yolu Ya sev ya terk et”, “İsteyen çekip gitsin demekte buluyor. Yüzyıllardır bu topraklarda yaşamış on binlerce insana...

Bu hükümetten gerçek bir barış, gerçek bir huzur beklenmemelidir. Kaçınılmaz olan, AKP iktidarından bir an önce kurtulabilmektir. Bu dar kafayla yönetilen Türkiye, içinden çıkılmaz bir bataklıkta daha uzun süre çırpınıp duracaktır. Sen, ben, o, öteki, hepimiz, hepimiz!..



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları