Şu Postmodern Darbeler

29 Şubat 2012 Çarşamba
\n

\n

Doğrudur: 28 Şubat postmodern bir darbe girişimiydi.

\n

Girişim sözcüğünü,1997 yılında ülkenin başkentinde sergilenen bazı olaylara karşı askerlerin Mamak Garnizonundaki tankları harekete geçirme tehdidi karşısında dönemin yürütme erkini temsil eden Refahyol hükümetinin beyaz bayrak göstermiş olduğunu hatırlatmak için kullanıyorum.

\n

Dün, yazılı ve görsel medyanın gündeminde 28 Şubat 1997de yaşananlar vardı.

\n

Tankların yürütülmesine gerekçe gösterilen Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldızın,TBMMde milletvekili andını türbanı ile okumak için görevlendirilen Merve Kavakçının ve dönemin popüler simalarından RP Ordu Milletvekili Şevki Yılmazın 28 Şubat için konuşmalarını, dahası mağdur oluşlarının arkasındaki gerçek nedenin ortaya çıkartılmasını istemeleri doğaldır.

\n

Mehmet Ali Birandın da hem o postmodern darbeyi yapanların yasaklı gazeteciler listesinde yer aldığı; hem de başından geçenleri anlatan bir kitap yayımladığı için söyleyecekleri ilgi uyandırabilir.

\n

Ama geçen on beş gün içinde üst üste iki operasyon geçirdikten sonra sağlığına kavuşan Başbakanın, partisinin grup kürsüsünde gerçekleştirdiği salı konuşmasının neredeyse tamamını niçin 1997deki bir olaya ayırdığını anlamak kolay değildir.

\n

Darbeyse, 27 Mayıs 1960 ve ondan hemen bir yıl sonra, önce TBMMnin yeniden açılmasındaki aritmetik oluşumu bahane ederek harekete geçen 22 Şubat, 21 Mayıs darbecilerini, 12 Martçıları, cumhurbaşkanlığı seçimleri için homurdananları birer tespih tanesi gibi dizmek varken Başbakan cımbızlama yöntemine başvuruyor. Ve 28 Şubatı o tespihin imamesi yapıyor.

\n

Hadi MHP Grup Başkanvekili Oktay Vuralın Aslında 28 Şubat uluslararası projede taşeronluk görevini üstlenen AKPnin doğum günüdür. AKP o günü telin etmek yerine kutlamalıdır sözlerini parlamentodaki bir muhalefet partisi sözcüsünün görevleri arasında değerlendirelim.

\n

Ama AKP ile aynı kuvözde doğan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuşun dünkü BirGündeki açıklamasına ne diyelim?

\n

Kurtulmuş, 28 Şubatın Türkiyenin uluslararası finans kapitalizminin ağlarına düşürülen uluslararası bir operasyon olduğunu ve Fazilet Partisinin o operasyon sonucunda bölüneceğini söylediğini hatırlatıyor. Öngörüsünün gerçekleştiğini söylüyor.

\n

Kurtulmuşa göre, 28 Şubata giden günlerde televizyon kanallarını dolaşarak Ali Kalkancı adında birisinden şikâyetçi olan Fadime Şahin de, sokaklarda asaları ile şov yapan Aczimendiler de o operasyonun içindeki senaryolardır.

\n

Kurtulmuş da tıpkı Oktay Vural gibi 28 Şubat 1997yi AKPnin doğum günü olarak sayanlardan.

\n

Ne dersiniz yeni bir WikiLeaks belgesi, 28 Şubat 1997de Sincanda yürütülen tankların aslında bir gün gecikme ile harekete geçtiğini, yoksa o postmodern darbenin 27 Şubatta gerçekleştirilerek Erdoğanın doğum günü yürütüleceğini iddia eder mi dersiniz?..

\n

Öylece günümüzün postmodern yalakaları da iki bayramı bir arada kutlama imkânı bulurlar.

\n

\n

Salı günkü yazımda Sayın İsa Gökten Aydın milletvekili olarak söz etmiştim. Kendisi Mersin milletvekilidir, düzeltir özür dilerim.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları