Nürnberg’de heyecan başladı

23. Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali başladı...

Yayınlanma: 12.03.2018 - 21:13
Abone Ol google-news

23. Türkiye Almanya Film Festivali 9 Mart Cuma akşamı yapılan törenle başladı. Halil Ergün, Ercan Kesal ve dünyaca ünlü Alman sinemacı Volker Schlöndorff gibi isimlerin de katıldığı törene ilgi yoğundu. Toplam 10 filmin yarışmalı bölümde gösterileceği festival önümüzdeki haftasonu yapılacak ödül töreniyle sona erecek. Nürnberg Muavin Konsolosu Ünal Atçalıoğlu, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Tim Seyfi ve çok sayıda Türk ve Alman izleyicinin bulunduğu gala, Nürnberg Anakent Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly’nin ve Festival Başkanı Adil Kaya‘nın açılış konuşmalarıyla başladı. Törende bu yılın Onur Ödülü sahipleri Halil Ergün ve Volker Schlöndorff’a ödülleri takdim edildi. Bu yılın onur ödülü konuşmasını ise senarist, yazar ve oyuncu Ercan Kesal üstlendi. Festival programının da tanıtıldığı açılış akşamında Ercan Kesal’ın yönetmenliğini yaptığı “Fındıktan Sonra” belgeseli gösterildi ve Kesal ile bir söyleşi yapıldı. Gecede ayrıca görme engelli Boran Çolak bir piyano resitali verdi. Cumartesi günü gösterimi yapılan “Uzlaşma” filminin başrol oyuncusu ve onur ödülü sahibi Halil Ergün ile film sohbetine ilgi yoğundu.

10 Film yarışıyor

Başkanlığını Klaus Eder’in üstlendiği ve yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, oyuncu Tuba Ünsal, yazar ve dramaturg Suzanne Pradel ve dramaturg Kyra Scheurer’den oluşan Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi’nin izleyeceği 10 film şöyle sıralanıyor:

Başkanlığını yönetmen Özcan Alper’in üstlendiği Kısa Film Yarışması Seçici Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Yönetmen ve tiyatro yazarı Hakan Savaş Mican, oyuncu Hande Ataizi ve yönetmen Sophie Linnenbaum. 300’den fazla filmin başvurduğu kısa film yarışmasında finale kalan 11 film festival boyunca izleyicilerle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon