Fener CSKA'yı devirdi, liderliği perçinledi

THY Euroleague'in 13. haftasında Fenerbahçe Beko, bir ara 15 sayı geriye düşse de, evinde CSKA Moskova'yı 79-75 mağlup ederek 12. galibiyetini aldı ve liderliğini sürdürdü.

Yayınlanma: 18.12.2018 - 22:34
Fener CSKA'yı devirdi, liderliği perçinledi
Abone Ol google-news

CSKA Moskova karşılaşmaya Hackett ve De Colo'nun üçlükleriyle başlarken, Fenerbahçe Beko'nun ilk sayıları ise Sloukas'tan geldi. Topu iyi paylaşan ve yüzdeli şut kullanan Rus temsilcisi, birinci çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümünü Peters'ın serbest atış isabetleriyle 15-6 önde geçti. Çeyreğin geri kalan bölümünde Vesely etkili performansıyla Fenerbahçe Beko'yu ayakta tutarken; CSKA Moskova, Hunter'ın etkili oyunuyla farkın erimesine izin vermedi ve ilk 10 dakikalık bölüm 26-18 CSKA üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyrekte de CSKA yüzdeli şut performansını devam ettirdi. Higgins ve Clyburn ile skor bulan Rus temsilcisi, Sarı-Lacivertlilerin de hem üçlük isabeti bulamaması hem de pota altında kolay atışları kaçırmasıyla farkı 14'e çıkardı ve 4 dakika kala Fenerbahçe Beko molası geldi: 41-27. Savunmada rakibini durduramayan temsilcimiz, kötü geçen ikinci çeyreğin son saniyesinde Guduric'in bulduğu üçlükle hem dış atışlardaki şanssızlığını kırdı, hem de soyunma odasına moralli gitti: 48-36.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf ise Fenerbahçe Beko oldu. Savunmada vidaları sıkan Sarı-Lacivertliler, ilk beş dakikada rakibine sayı izni vermezken, hücumda Datome, Melli, Guduric ve Vesely'yle bulunan savunma kaynaklı sayılarla ikinci yarıya 16-0'lık müthiş bir seriyle girerek farkı eritti ve öne geçmeyi başardı: 52-48. Son 2 dakikaya girilirken CSKA, Rodriguez'in peşpeşe bulduğu 7 sayıyla Fenerbahçe Beko'nun serisini sona erdirdi ve takımını oyunda tutarak 55-54 öne geçirdi. Periyodun sonunda Clyburn'ün bulduğu üçlükle CSKA son çeyreğe 62-60 önde girmeyi başardı.

Karşılaşmanın final periyoduna iyi başlayan taraf CSKA Moskova oldu. Hücumda ritmini, savunmada da sertliğini kaybeden Fenerbahçe Beko karşısında çeyreğe 5-0'lık seriyle başlayan Rus ekibi, ilk 2 dakika geçilirken farkı 7'ye çıkardı: 67-60. Son 1.30'a girilirken Datome'nin isabetiyle skor eşitlendi ve 00.59 kala Vesely'nin pota altında bulduğu basketle Fenerbahçe Beko 77-75 öne geçti ve CSKA molası geldi. Moladan sonraki CSKA hücumunda Peters'ın top kaybıyla avantajı eline alan Sarı-Lacivertliler, 15 sayı geriye düştüğü mücadeleden 79-75 galip ayrılmayı başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 12 galibiyetini alırken, CSKA Moskova ise 3. kez sahadan mağlubiyetle ayrılmış oldu.

Sarı-Lacivertlilerde, Vesely 19 sayı 10 ribaund, Guduric 15 sayı 4 asist ve Kalinic 10 sayı 4 ribaundla mücadele ederken CSKA cephesinde ise Clyburn 17 sayı 5 ribaund, Hunter 11 sayı 4 ribaund ve Rodriguez 11 sayı 4 asist kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler