Euroleague'den Kızılyıldız - Galatasaray maçı öncesi açıklama

Galatasaray ile Kızılyıldız basketbol takımları bir kez daha karşı karşıya geliyor. İstanbul'da oynanan son maçtan önce olaylar çıkmış, bir Kızılyıldız taraftarı hayatını kaybetmişti. Cuma günü oynanacak karşılaşma öncesinde Euroleague'den bir açıklama geldi.

Yayınlanma: 13.01.2015 - 16:53
Abone Ol google-news

Turkish Airlines Euroleague'de Cuma günü Belgrad'da oynanacak Kızılyıldız-Galatasaray Liv Hospital mücadelesi öncesi, sarı-kırmızılı kulübe Euroleague'den bir açıklama yapıldı.

Galatasaray Kulübü'ne gönderilen yazı, kulübün internet sitesi üzerinden paylaşıldı.

Euroleague'den Galatasaray'a gönderilen yazı şu şekilde:

"Herkes İstanbul'da yaşanan bu trajik olayı hatırlamalı ve benzer hadiselerin tekrar yaşanmaması adına her türlü bireysel davranıştan kaçınıldığına emin olmalıdır.

Genel olarak spor ve özellikle basketbol, herkesin takımına tutkusunu gösterdiği bir keyif alma yeridir. Bu tutku her zaman, rakip takım ve taraftarlara tam bir saygı çerçevesinde gösterilmelidir. Tüm taraftarlar, rakip oyuncular, kulüp ve taraftarlara saygısızlık yapmadan, kulüplerini ve oyuncularını desteklemeye ihtiyaç duyarken rekabet sadece sahalarda kalmalıdır.

Şiddetin hiçbir türlüsünün sporda yeri yoktur. Kulüpler fiziksel veya sözlü her çeşit şiddeti ayıplar, yerel yetkililerle birlikte şiddeti kökünden söküp atmak için savaşır ve tüm taraftarları herhangi bir şiddet eylemine tanıklık etmeleri halinde kulüp ve yerel yetkilileri bilgilendirmeye davet eder.
Tüm taraftarlar dünyanın gerçekten en iyi taraftarı olduklarını, desteklerini tamamen kulüplerine ve oyuncularına verdiklerini, ve rakip taraftarlar, kulüpler ve oyunculara gerçek bir centilmenlik gösterdiklerini, dünyaya gösterme şansına ve sorumluluğuna sahiptir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler