Karşıyaka'dan Gran Canaria ile ilgili güvenlik açıklaması

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, ULEB Avrupa Kupası'nda çarşamba günü İspanyol ekibi Gran Canaria ile oynayacakları müsabaka öncesinde bir güvenlik probleminin olmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 21.03.2015 - 15:11
Abone Ol google-news

Diniz, sosyal medyada Gran Canaria için bazı mesajların iki arkadaş tarafından şaka olarak başlatıldığını ancak işin başka boyutlara gittiğini belirtti.

Olayın şaka da olsa kendilerini sıkıntıya soktuğunu kaydeden Diniz, "Gran Canaria Kulübü'ne ve Eurocup'a durumu aktardık ve güvenlikle ilgili bir sorun olmadığını belirttik. Rahat rahat gelip müsabakaya çıkabilirler, ortada büyütülecek bir durum yok" diye konuştu.

Gran Canaria Kulübü internet sitesinden dün yaptığı açıklamada, twitter aracılığıyla gelen tehditlerin çok ciddi olduğu ve durumla ilgili resmi başvurunun Eurocup organizasyonuna yapıldığını bildirmişti.

'IŞİD' TEHDİTİ

İspanyol Basketbol Kulüpleri’nden Gran Canaria geçtiğimiz hafta içinde Eurocup çeyrek finalinde Pınar Karşıyaka ile karşılaşmış ve ilk maçı 76-66 kazanmıştı. Önümüzdeki çarşamba günü oynanacak rövanş maçı öncesi  ilginç bir olay yaşandı. İspanyol Kulübü’nün twitter hesabına gönderilen tehdit mesajları ortalığı karıştırdı. Mesajlara IŞID militanlarının kafa kesme fotoğrafları konulup, “Maçı kaybetmezseniz sonunuz bu olacak”, “1 hafta içinde öleceksiniz” ve “Hala gelmeyi düşünüyor musunuz?”  ifadeleri kullanıldı.

İspanya’yı ayağa kaldıran bu mesajları resmi sitesinden paylaşan kulüp 25 Mart’ta oynanacak karşılaşma öncesi 48 saat içerisinde kendilerine güvence verilmezse Türkiye’ye gelmeyeceklerini belirtti. Bu arada, İspanyol ekibinin yaptığı açıklama sonrası olay büyüyünce, kulübü tehdit eden kişiler bu mesajlarını sosyal medya hesabı twitter’dan kaldırdılar.

Gran Canaria’yı IŞİD fotoğrafları ile tehdit eden kişilerin, Twitter profillerinde P. Karşıyaka ile ilgili paylaşımlar görüldü. Bu kişilerin, fotoğraflarla tehdidi ‘troll’ amacıyla yapıp yapmadığı merak konusu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler