Burhan Felek Basın Hizmetleri Ödülü sahipleri belli oldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC), önceki başkanlarından Burhan Felek adına düzenlenen Basın Hizmet Ödülleri, 4 Kasım'da törenle sahiplerine verilecek.

Yayınlanma: 12.10.2010 - 13:31
Abone Ol google-news

TGC'den yapılan açıklamaya göre, 27 yıldır verilen ödülleri bugüne kadar 232 gazeteci almaya hak kazandı.TGC Başkanvekili Turgay Olcayto'nun başkan, İhsan Yılmaz'ın yazman olarak seçildiği Seçici Kurul Toplantısında, 15 kişinin ödül almaya hak kazandığı belirlendi.

Seçici Kurulun oylaması sonucunda, Yönetmeliğe göre 70 yaşından gün alan ve meslekte 50 yılını tamamlayan gazetecilerden, Hikmet Aksoy, Tuncer Benokan, Argun Berker, Ahmet Çitoğlu, Ali Gevgilili, Aydın Öztürk, Doğan Pürsün, Ünal Sakman, Nalan Seçkin, Rauf Tamer, Muammer Tuncer, Rahmi Turan, Erol Türegün, Hıncal Uluç ve Mihalaki Vasiliadis, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne değer görüldü. Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri, 4 Kasımda törenle sahiplerine verilecek
 

Burhan Felek kimdir?

Burhan Felek, 1889 yılında İstanbul'da doğdu ve Hukuk Mektebini bitirdi. Mesleğe Ahmet Rasim'in Donanma dergisinde başladı. Tasvir-i Efkar gazetesinde spor ve foto muhabiri olarak çalıştı. Vatan, Millet, Yeni Ses, Tan, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde yazarlık yaptı. 1925 yılından başlayarak son günlerine kadar köşe yazılarını sürdürmesi nedeniyle Şeyhül Muharririn unvanı ile ödüllendirildi.

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsünde öğretim üyeliği yapan Felek, İtalyan mizahçısı Giovanni Guareschi'nin ''Don Camillo'' dizisini Türkçeye çevirdi.
Felek, İstanbul Üniversitesinin Onursal Hukuk Doktorluğunu alan ilk gazeteci olurken, işlerinin ağırlığı ve sağlık durumundan dolayı TGC başkanlık görevinden ayrılan Sedat Simavi'nin yerine seçildi.

TGC başkanlığını 1949–52 ve 1959–82 yılları arasında 2 kez üstlenen Burhan Felek, Basın Dispanseri, TGC Gazetecilik Başarı Ödülleri, Basın Sarayı Ek Yapısı, Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfı projelerini gerçekleştirdi. Basın Şeref Kartı taşıyan Felek, 4 Kasım 1982 de hayatını kaybetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler