Tutuklanan 3. havalimanı işçileri için uluslararası imza kampanyası

Tutuklanan Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve 3. havalimanı işçilerinin serbest bırakılması için uluslararası bir imza kampanyası başlatıldı.

Yayınlanma: 31.10.2018 - 14:36
Abone Ol google-news

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC ) ile Almanya’dan IG BAU Sendikası, Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve tüm tutuklu inşaat işçilerinin serbest bırakılması için bir çağrıda bulundu.

İmza kampanyası metni şu şekilde:

“İstanbul Üçüncü Havalimanı inşaatında çalışan yaklaşık 30 bin işçi “yetersiz işçi sağlığı iş güvenliği”, “uzun çalışma süreleri” ve “ödenmeyen ücretler” gibi sorunlar yaşıyorlar. 4 yıldır devam eden inşaatta en az 37 işçi öldü ve çok sayıda işçi yaralandı. Ölümleri ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto eden işçiler 14 – 16 Eylül 2018 tarihleri arasında greve gittiler. Jandarma işçilere karşı orantısız güç kullandı ve 600’den fazla işçi şiddet kullanırarak gözaltına alındı. Aralarında Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve İnşaat-İş yöneticilerinin de bulunduğu 35 kişi hapsedildi. Ayrıca yüzlerce kişi işten çıkartıldı.”

İmza Kampanyası Linki: https://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=3894


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler