Maden gitti JES geldi!

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Kısacık köyünde yapılmak istenen altın madenciliğin ÇED süreci geçen gün durdurulmuştu. Ancak aynı ilçeye bağlı Gülpınar köyünde jeotermal elektrik santralı (JES) kurulmak isteniyor.

Yayınlanma: 20.12.2018 - 22:39
Abone Ol google-news

Tuzla Barajı’na 210 metre uzaklıkta kurulacak santralla ilgili ÇED süreci başlatıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Kısacık köyünde Pumice Madencilik tarafından yapılmak istenen altın madeninin ÇED sürecini durdurması sevinçle karşılanmıştı. Haziran 2017’den beri devam eden sürecin durdurulmasıyla, proje alanının çok büyük bir bölümünü kaplayan kaplayan ormanlık arazi ranta açılmaktan kurtulmuştu. Ancak bölge bu kez JES tehdidinin altına girdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Transmark Jeotermal Enerji Santralı için yeniden ÇED süreci başlatıldığı belirtildi. Şirket daha önce de aynı bölgede JES kurmak için girişim başlatmasına karşın Gülpınar köylülerinin 33 günlük direnişi karşısında geri adım atmak zorunda kalmıştı. Bakanlığın yeniden gündeme getirdiği santral, bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Tuzla Barajı’na sadece 210 metre uzaklıkta. Köylüler, yeniden mücadeleye hazırlandıklarını söylediler. l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon