‘Doğamız yok olacak’

Samsun Çevre Platformu SAMÇEP sözcüsü Mehmet Özdağ, “Sinop halkı neden nükleer santral istemiyor” diye soran Japon gazetecilere, “650 bin ağaç kesildi. Doğamız yok oluyor. Hiroşima’da ölen 8 yaşındaki kız çocuğuna Nâzım’ın dizeleri ile gözyaşı döken Türk halkı, nükleer karşıtı mücadelede Japon halkından destek bekliyor” yanıtını verdi.

Yayınlanma: 21.12.2018 - 21:21
Abone Ol google-news

Sinop Nükleer Güç Santralı için Japonya’da gündemde olan maliyet artışları nedeniyle yatırımcı Japon şirketleri projeden vazgeçmeyi tartışırken Tokyo Broadcasting System (TBS) basın kuruluşundan iki temsilci Peter S. Harold ve Yusuke Sakurai nükleer santlar çalışmalarını ve tepkileri araştırmak için Sinop’a geldiler.

Japon gazetecileri bilgilendirme toplantısında konuşan Özdağ, “İnce Burun Yarımadası ve çevresi orman alanı olarak belirlenmiş ve yakın çevresi doğal yaban yaşam koruma alanları olan bir bölge. Santral için soğutma amaçlı su denizden çekilecek, kaynatılacak ve denize salınacak. Sinop ili Karadeniz’de Türkiye balıkçılığının en önemli merkezlerinden. Balıkçılık yok olacak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler