Karaağız’daki santralın yaratacağı tahribata, mahkemeden ders gibi karar

Mahkeme, Bursa Büyükorhan’a bağlı Karaağız köyüne yapılması planlanan biyokütle enerji santralına ilişkin imar planlarını durdurdu. Köylüler hâlâ santrala karşı gece gündüz çadırda nöbette.

Yayınlanma: 23.03.2019 - 00:45
Abone Ol google-news

Köylülerin santral projesine karşı açtığı 3 davadan ikincisinden de karar çıktı. Bursa 2. İdare Mahkemesi kararında, yöre halkının tarım ve hayvancılık faaliyetlerini anımsattı. Santralın kurulması durumunda su temini sıkıntıları yaşanabileceğini belirtilen kararda, santralın kurulmasıyla bölgedeki korunması gereken nadir ekosistemin zarar göreceğine dikkat çekildi.

Ayrıca kararda “bölgedeki endemik türler ile antik yerleşim alanı gibi kültür varlıkların zarar görebileceğinin anlaşıldığı” vurgulandı. Mahkeme, 14 Mart’ta oybirliğiyle aldığı kararla imar planlarının açıkça hukuka aykırı buldu ve uygulanması durumunda telafisi güç zararlar doğuracağını belirterek durdurdu.

Bursa İdare Mahkemesi de İl Toprak Koruma Kurulu’nun santralın kurulması için tarım arazilerinin tarım dışı amaçlı kullanılmasına onay veren kararını 28 Şubat’ta oybirliğiyle durdurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler