Taşocağı tehdidi altındaki Poyralı’da köylüleri sevindiren karar

Kırklareli, Pınarhisar, Poyralı Köyü Muhtarlığı’nın ormanlık alanı korumak için verdiği mücadele sonuç verdi.

Yayınlanma: 23.03.2019 - 21:13
Abone Ol google-news

Poyralı Köyü Muhtarlığı tarafından ormanlık alanda “çimento kili ocağı kapasite artışı”na verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı, ocağın şu anda bile çevreye büyük hasar verdiği ve yörede yapılan pekmezciliği olumsuz etkilediği belirtilerek yargıya taşındı. Mahkeme kapasite artışının ormanı yok edeceğine ve ekosistemi geri dönüşü olmayacak şekilde zarara uğratacağına dikkat çekerek “ÇED olumlu” kararını iptal etti.

Edirne’den karar...

Poyralı köyü taşocaklarından ötürü tehdit altında. Bölge sakinleri köylerini korumak için uzun zamandır mücadele ediyor. Poyralı Köyü Muhtarlığı da en son “çimento kili ocağı kapasite artışı” projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “ÇED olumlu” kararını yargıya taşıdı. Edirne İdare Mahkemesi davayı karara bağladı.

‘Binlerce ağaç kesilir’

Kararda kapasite artışı yapılmak istenen alanın çok büyük ve ormanlık alan olduğuna dikkat çekildi. Ormanlık alanın çevresinde de tarım arazileri olduğu ifade edilen kararda proje alanına 2 km uzaklıkta Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, 1.1 km ilerisinde ise tarım ve hayvancılık yapılan Poyralı köyü olduğu vurgulandı. Kararda kapasite artışı gerçekleşirse 11 bin 617 ağacın kesileceği ve değişen ekosistemin tekrar yerine getirilemeyeceğinin altı çizilerek “ÇED olumlu” kararı 20 Şubat’ta oybirliğiyle iptal edildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler