Yargı rantı gördü

Bahçeşehir Göleti bölgesinde yapımı hızla süren lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis projesine olanak veren imar planı iptal edildi.

Yayınlanma: 22.12.2019 - 02:00
Yargı rantı gördü
Abone Ol google-news

Avukat Cenk Söbe, “Gölette devam eden inşaatın hiçbir hukuki dayanağı kalmadı” dedi.

‘KAMU YARARI YOK’

İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından 16 Ekim’de oybirliğiyle verilen kararda, “Planlama sahası dışındaki alanlarda, ağırlıkla ticaret alanının yer aldığı ancak planlama sahasına da ticaret fonksiyonu verilmesine rağmen artacak nüfus ve ulaşım hareketlerinin doğuracağı ihtiyaca ilişkin herhangi bir otoparkın planlanmadığı” anlatıldı. 

Yönetmelikte yeşil alanlar için öngörülen, yeşil alanın kullanım amacına hizmet edecek yapılardan ziyade kâr amacı güden ticaret fonksiyonu ve kullanım kararları plan ile öngörüldüğü belirtilen kararda bunun şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı sonucuna varıldığı vurgulandı.

Avukat Söbe, “Gölet gönüllüleri olarak açtığımız son dava ile bu imar planları da iptal edildi. Buna göre aslında gölette devam eden inşaatın hiçbir hukuki dayanağı kalmadı. Yargının yeşil alan kalması gerekir denilen yere Başakşehir Belediyesi hukuka aykırı olarak inşaat yapılmasına müsade ediyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler