Kabataş dokuz dakika

7 kilometrelik Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu’nun temeli atıldı. Metro 2018’de hizmette.

Yayınlanma: 22.05.2015 - 06:25
Abone Ol google-news

Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş metrosunun temeli dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından atıldı. Metronun 2018 yılının ortalarında hizmete gireceğini belirten Topbaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı “Yüzyılın Projesi”ni de eleştirerek “Sayın Kılıçdaroğlu önce dünyayı gezsin. Dünya öyle büyük kentlerden oluşmuyor. Bu işler insanların hayal dahi edemeyeceği laflar etmekle olmaz” dedi.

Yedi kilometre uzunluğunda yapılacak metro ‘Mecidiyeköy, Darphane, Beşiktaş ve Kabataş’ olmak üzere 4 duraktan oluşuyor. Temel atma töreninde konuşan İBB Başkanı Topbaş Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş metro hattının 455 milyon dolara (yaklaşık 1.2 milyar TL) ) mal olacağını ve günde 700 bin yolcu taşıyacağını belirtti. Hattın Bağcılar ve Bahçeşehir’e uzanacağını belirten Topbaş, “Birileri Bolu Tüneli yapmaya kalkıştı, 17 yıl sürdü. İnşallah 2018 yılının ortalarında bu metroyu hizmete alacağız. Bağcılar-Mecidiyeköy hattının toplam uzunluğu 23 kilometre ve metronun maliyeti 2 milyar 810 milyon lira. Bunu belediye olarak yapıyoruz. Devlete de borcumuz yok. Hazine garantisi olmadan başkan olarak benim imzamla istediğimiz krediyi bulabiliyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun dün açıkladığı “Yüzyılın Projesi”ni de eleştiren Topbaş, “Dünyanın her yerinde İstanbul’daki işler örnek gösteriliyor. Yaptığımız akıllı metroları dünyada birkaç şehir yapıyor” diye konuştu. Taksim Meydanı düzenlemesinin de başladığını belirten Topbaş, ardından çocuklarla butona basarak metronun temelini attı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler