Osman Gürün: Bir ve beraber olursak Muğla’yı geleceğe taşırız

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’nın 13 ilçesindeki STK temsilcileri ile gerçekleştireceği toplantıların ilkini Menteşe’de yaptı.

Yayınlanma: 17.01.2020 - 13:36
Osman Gürün: Bir ve beraber olursak Muğla’yı geleceğe taşırız
Abone Ol google-news

Muğla’yı geleceğe taşımak için birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “ Bu kadar geniş coğrafyada yıllardır yapılmayan altyapı ve üst yapı ile ilgili sorunları çözmek için bu göreve bilerek geldik. 20 yıldır görevdeyim. Bunun 15 yılı Muğla Belediyesinde geçti. Göreve başlarken sevgi, hoşgörü ve güler yüzle hizmet diyerek göreve geldik. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da ‘Hedefimiz1Muğla1’ dedik. Şunu itiraf etmemiz gerekir, Muğla bir olmadı. Coğrafi farklılıklar nedeniyle herkes kendi yöresi ile kendisini ifade etti. Marmarisliyim. Fethiyeliyim, Bodrumluyum dedi. Yani Muğla üst kimliği arka planda kaldı. Biz bütün Muğla’yı bir olarak düşünmemiz gerekiyor, birlikte eksiklerimizi gidererek Muğla’yı geleceği taşımamız lazım. Onun için de ‘Hedefimiz1Muğla1’ diyerek öyle bir telkinde bulunarak bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu telkin etmek adına bu sloganı sevgi, hoşgörü ve güler yüzle hizmet’in altına ilave ettik. Fethiye’de, Bodrum’da yaşanan bir acı olay karşısında tüm Muğlalıların yüreğini üzmeli ve yaralamalı. Böyle olunursa birlikte büyüyebiliriz” dedi.

BORÇLARI ÖDEDİK

Muğla’ya en fazla yatarım yapan kurumun Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade eden Gürün,“2019’da 1 milyar 242 milyon liralık yatırım yaptım. 2019-2024 yıllara arasında, yani 5 yıllık dönem için 2 milyar 737 milyon liralık yatırım yapacağız. Olağanüstü bir durum olmadığı takdirde biz bu yatırımı mutlaka suretle Muğla’ya yapacağız ve Muğla’mızı çok daha yaşanabilir bir hale getireceğiz. Göreve geldiğimizde Muğla Türkiye’nin en borçlu üçüncü Büyükşehir Belediyesi idi. Şu anda bu sıralama her geçen yıl düşüyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler