Urla'da 30 köpek boş arazide ölüme terk edildi

İzmir’in Urla ilçesinde nereden getirildiği belirlenemeyen köpekler ilçedeki boş araziye bırakıldı. Köpekler, soğukta havada yaşama tutunma mücadelesi veriyor. Zor durumdaki köpekleri çevrede yaşayan yurttaşlar beslemeye çalışıyor. Urla Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Soğuk havada kimliği belirsiz kişiler tarafından ormanlık alana bırakılan sokak köpeklerine Urla Belediyesi sahip çıktı." denildi.

Yayınlanma: 27.01.2020 - 13:59
Urla'da 30 köpek boş arazide ölüme terk edildi
Abone Ol google-news

İzmir’in Urla ilçesinde bir yurttaş, ilçesinde boş araziye bırakılmış aralarında yavruların da bulunduğu yaklaşık 30 köpeği fark etti. Havnın soğuk olduğunu ve bölgede beslenme kaynaklarının olmadığını bildiren yurttaş, "30 civarında köpek atılmış. Orası hem ormanlık hem deniz kenarı. Hayvanların yiyebileceği bir şey yok. Çevrede yaşayan kimse de yok. Yerleşim yerine uzak. Hayvanları tesadüfen kamp alanına gidince gördüm. Orası yazın kamp alanı olarak kullanılıyor. Kışın kimse gitmiyor. O hayvanların orada hayatta kalması mümkün değil. Su yok ve yiyecek yok" diyerek köpeklerin biran önce bölgeden alınması gerektiğine dikkat çekti.

‘BELEDİYE ve MUHTARLI BIRAKTI’ İDDİASI

Yardım çağrısında bulunan yurttaş, şu ifadeleri kullandı: Kulaklarında küpe yok hiç birisinin. Birkaç kişi arabayla gelip yiyecek getirdi. Onlarla konuştum. Balıklıova Muhtarı'nın Urla Belediyesi ile birlikte hareket edip bu hayvanları buraya attırdığını söylediler. Urla köylerinden toplayıp buraya getiriyorlarmış. Niçin şikayette bulunmadıklarını sorduğumda muhtarla kötü olmak istemediklerini söylediler. Çok üzgünüm gerçekten. Belediyeye haber versem kabahatlerini örtmek için hayvanlara zarar vermelerinden korkuyorum. Onlar evcil ve insana alışkın köpekler, yanımdan ayrılmadılar.

URLA BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Urla Belediyesi'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Belediye tarafından bırakıldığı iddialarının doğru olmadığını belirten Urla Belediyesi, bölgeye giderek hayvanlara sahip çıktıklarını bildirdi. Açıklamada, "Soğuk havada kimliği belirsiz kişiler tarafından ormanlık alana bırakılan sokak köpeklerine Urla Belediyesi sahip çıktı." denildi. 

Belediyenin açıklamasında "15 köpek Urla Belediyesi Veterinerlik Servisi ekipleri tarafından kurtarıldı. Bırakılan bölgeden alınan sokak hayvanlarına 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında rehabilitasyon işlemleri yapılacak" denildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Önder Can; ise “Sokak hayvanlarının yaşam alanlarından alınıp ormanlık alana bırakılıp ölüme terkedilmesi acımasızlıktır. Bunun haberini alır almaz ekiplerimiz bölgeye gidip köpekleri kurtarmıştır. Can dostlarımızın her türlü bakımı yapılacaktır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler