Dünyanın en büyük ebrusu

Trabzon'da, bir resim öğretmeni ile 110 öğrencisi, ''dünyanın en büyük ebrusu'' rekor denemesini Guinness Dünya Rekorları temsilcileri önünde başarıyla tamamladı. 45 metrekare büyüklüğünündeki ebrunun yapımında beş renk kullanıldı.

Yayınlanma: 29.05.2010 - 09:04
Abone Ol google-news

Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi resim öğretmeni Ali Şentürk ile 110 öğrencisi, Trabzon Forum Alıveriş ve Yaşam Merkezi'nin giriş katında kendilerine ayrılan bölümde, dünyanın en büyük ebrusunu yapıp Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için gayret gösterdi.

Şentürk ve öğrencilerinin çalışmasına, alışveriş merkezine gelen çok sayıda vatandaş da zaman zaman alkışlarla destek verdi. Yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın ardından Şentürk ve ekibi, 30 metre uzunluğunda 1.5 metre genişliğinde, beş renk kullanılarak yapılan 45 metrekarelik ebruyu tamamladı.

Şentürk, rekor denemesinin ardından yaptığı açıklamada, bir hayalini gerçekleştirdiğini ifade etti. Geçen yıl 24.6 metrekarelik bir ebru yaptığını belirten Şentürk, Guinness Dünya Rekorları temsilcilerine haber vermediği için bu çalışmasının tescil edilmediğini söyledi.
Bu kez yaptığı çalışmanın tescili için Guinness Dünya Rekorları temsilcileri önünde daha büyük bir ebru çalışması yaptıklarını ifade eden Şentürk, ''Rekor denemesi için öğrencilerimle üç ay çalıştık. Sadece ebrunun yapılacağı alanı oluşturmak için üç gün uğraştık ama sonunda istediğimiz büyüklükte ebruyu yaptık. Bu benim bir hayalimdi, hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum'' dedi.

Ebrunun yapımında beş renk kullandıklarını dile getiren Şentürk, ''Yaptığımız ebruyu, dünyanın en büyüğü olduğu tescil edildikten sonra bir süre sergilemeyi düşünüyoruz. Daha sonra ise ebruyu okula gelir elde etmek için satmayı planlıyoruz'' diye konuştu.
Rekor denemesinin sonucunun yetkililer tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler