'Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce (TGC) düzenlenen 2010 yılı ''Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'' sahiplerini buldu. Cumhuriyet gazetesi muhabiri İlhan Taşçı,13-14 Ağustos 2009'da yayımlanan ''Cemaate Dokunulamadı'' başlıklı haberiyle gazetecilik ödülüne değer görüldü.

Yayınlanma: 15.06.2010 - 20:52
Abone Ol google-news

Maslak Sheraton Otel'deki ödül töreninde konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, ifade özgürlüğünün sağlanması konusunda sınırlı bir gelişme yaşanmasına karşın gazetecilerin çalışma koşullarının düzeyinde tam bir geriye gidiş olduğunu söyledi.

Erinç, demokrasi tanımında ortak bir görüşe varılmamış olmasının ceremesini medyaya ve gazetecilere yüklemek isteyenlerin giderek çoğaldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
''Türk Ceza Yasası tümüyle değiştirilirken yapılan yanlışlar, bugün çok sayıda gazetecinin ya hapis tehdidiyle karşı karşıya kalmasına ya da denetimli ifade özgürlüğü sürecine girilerek gazetecilerin sansürün en kötüsü olan kendi kendini sansür zorunluluğunu anımsamasına neden oluyor. Tutukluluğun ceza infazı anlamına gelen süresi nedeniyle mesleklerini yapmaktan alıkonulan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ı da buradan bir kez daha selamlıyorum.''

Türk Ceza Kanunu'nun, ifade özgürlüğünü sınırlayan maddelerinin halkın bilgilenme hakkına saygı duyan gazetecileri görevini yerine getirmekten alıkoyduğunu ve Adalet Bakanlığında yürütülen gözden geçirme çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Erinç, ''Türkiye'nin 'hapiste gazetecisi olmayan bir ülke' konumuna geleceği vaatlerinin yerine getirilmesindeki gecikmeler, korkarım ki uluslararası saygınlığımızı da olumsuz etkileyecek sonuçlarla bizleri karşı karşıya bırakabilecektir'' şeklinde konuştu.

Ödül törenine, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Seçici kurul

Ödül seçici kurulları, ''Gazetecilik'' alanında Necdet Doğan, Cengiz Kahraman, Doğan Satmış, Mehmet Tezkan, İbrahim Yıldız; ''Radyo-TV'' alanında Prof. Dr. Şükran Esen, Zafer Arapkirli, Mehmet Ayan, Orhan Ayhan, Sibel Güneş; ''İnternet'' alanında Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, Ercüment İşleyen, Hakan Kar ve Celal Toprak'tan oluştu. Seçici kurulların değerlendirmesi sonucu ''Gazetecilik'', ''Radyo-TV'' ve ''İnternet'' alanında ödül kazanan gazeteciler şunlar:


Gazetecilik

Haber-Siyasal: İlhan Taşçı (Cumhuriyet)-13-14 Ağustos 2009'da yayımlanan ''Cemaate Dokunulamadı'' başlıklı haber.

Haber-Ekonomi: Bahadır Özgün-Şebnem Turhan (Referans)-10 Şubat 2009'da yayımlanan ''TÜİK'in Tekstil Sürprizi'' başlıklı haber.
Haber-Çevre Eğitim Sağlık: Enis Yıldırım (Habertürk)-2 Temmuz 2009'da yayımlanan ''Kahramanları Öldürdüler'' başlıklı haber.
Aynı Dalda Övgü: Ali Dağlar (Hürriyet)-23 Aralık 2008'de yayımlanan ''Bir Cümle Silindi Zehir Şehire İndi'' başlıklı haber.
Haber-Kültür Sanat Magazin: Serkan Akkoç (Hürriyet)-24 Temmuz 2009'da yayımlanan ''Kanatlı Melek 160 Yıl Sonra Yüzünü Açtı'' başlıklı haber.
Haber-Spor: Murat Ağca (Habertürk)-25 Kasım 2009'da yayımlanan ''700 Bin TL Kazandı Haram Diye Almadı'' başlıklı haber.
Köşe Yazısı: Yavuz Semerci (Habertürk)-20-21 Kasım 2009'da yayımlanan ''Size Bir Dersim Hikayesi Anlatayım'' başlıklı yazı.
Araştırma: Nagehan Alçı (Akşam)-23-26 Kasım 2009'da yayımlanan ''Akşam Karabağ'da'' başlıklı araştırma.
Aynı Dalda Övgü: Belma Akçura (Milliyet)-29 Eylül 2009'da yayımlanan ''Devletin Kürt Filmi'' başlıklı araştırma.
Röportaj: Ayşe Arman (Hürriyet)-31 Mayıs 2009'de yayımlanan ''Eşcinsel Hakem'' başlıklı yazı.
Spor Köşe Yazısı: Bağış Erten (Radikal)-12 Temmuz 2009'da yayımlanan ''Armstrong, Pelps, Bolt, Real Madrid'de Oynar mı?'' başlıklı yazı.
Sayfa Düzeni-Birinci Sayfa: Fikret Ercan (Hürriyet)-2 Mart 2009 tarihli sayfa.
Aynı Dalda Övgü: Ersoy Diyar (Milliyet)-9 Aralık 2009 tarihli sayfa.
Sayfa Düzeni-İç Sayfa: Naci Koç (Habertürk)-28 Kasım 2009 tarihli 23'üncü sayfa.
Sayfa Düzeni-Spor Sayfası: İbrahim Sarıdağ (Habertürk)-7 Temmuz 2009 tarihli sayfası.
Karikatür: Latif Demirci (Hürriyet)-22 Mayıs 2009 tarihli ''Yazısız'' karikatür.
Fotoğraf: İbrahim Usta (Associated Press)-10 Eylül 2009 tarihli ''İstanbul SOS'' konulu fotoğraf.
Aynı Dalda Övgü: Berin Alpaslan (Anadolu Ajansı) 24 Şubat 2009 tarihli ''Yine de Bayram'' konulu fotoğraf.

Radyo- Televizyon ve internet

TV Haber Dalında: Sena Kiper-Oktay Uçar (NTV)-19 Ekim 2009'da ''Horizon-1 Gemisi'' başlıklı haberleri.
Aynı Dalda Övgü: Erol Candabakoğlu (Fox TV)-2 Mart 2009'daki ''Turhan Çömez'i Bulduk'' başlıklı haber.
TV Haber Program Dalında: Ramazan Öztürk (TRT 2)-2 Temmuz 2009'daki ''Kırılma Noktası-Afganistan'' başlıklı program.
TV Belgesel Dalında: Tülay Akca (TRT-2)-13 Şubat 2009daki ''Katip Çelebi'' başlıklı belgesel.
TV Kültür-Sanat-Magazin Dalında: Yasemin Küçükkaya (TRT-2)-29 Mayıs 2009'daki ''Fatih Sultan Mehmet'in Topları'' adlı eseri.
TV Spor Program Dalında: Ali Birerdinç (Yaban TV)-30 Temmuz-16 Ağustos 2009'daki ''Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Yelken Yarışları'' programı.
TV Kamera Çalışması Dalında: Çağatay Kenarlı (DHA)-9 Eylül 2009'daki ''Selde Hayata Tutundular'' görüntüleri.
Radyo Haber Program Dalında: Filiz Yentürk (TRT)-5 Ocak 2009'daki ''Deniz Ekonomisi'' programı.
İnternet Dalında: www.ntvmsnbc.com.
Aynı Dalda Övgü: www.odatv.com.

Nezih Demirkent özel ödülü

TGC Yönetim Kurulu, 2009 Nezih Demirkent Özel Ödülü'nü, Dünya Gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım'a verdi. Yıldırım, uzun bir süredir tarım ve hayvancılık alanındaki sorunları, gelişmeleri ve alınacak önlemlerle ilgili önerilerini ''Tarım Dünyasından'' başlıklı köşesinde kaleme alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler