MDOB, IV. Murat operasını sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Okan Demiriş'in ''IV. Murat'' operasını sahneleyecek.

Yayınlanma: 20.11.2010 - 10:59
Abone Ol google-news

Bu sezon prömiyeri yapılan ve Murat Atak'ın sahneye koyduğu eser, 23 Kasımda Kültür Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 17'nci Osmanlı Padişahı Murat'ın hükümdar olduğu dönemde, saray yaşamı, taht çekişmeleri, içki yasağı ve halkın arasına tebdili kıyafet karışması gibi kesitlerin anlatıldığı eserde, Sultan Murat'ın at üzerinde sahneye gelmesi de oyuna ayrı bir özellik katıyor.

Dekor ve kostümlerinin yanı sıra kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkati çeken, librettosu Turan Oflazoğlu'na ait eserin orkestra şefliğini Bujor Hoinic, koro şefliğini ise Zdravko Lazarov yapıyor. Dekor tasarımı Erkut Uzelli, dekor uygulama Seyhan Atamer, köstüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait eserin koreografı Tolga Ergen'e ait.

Eserde başlıca rollerde Kıvanç Uğraşbul (IV. Murat), Nazlı Alptekin (Kösem Sultan), Ümit Burak Tekinay (Sadrazam Topal Recep Paşa), Mustafa Özer (Nef'i), Hasan Alptekin (Bekri Mustafa) ile Funda Uyanık, Okan Fidan, Hasan Berk, Hakan Bölükbaşı, Yusuf Ziya Büyükaslan, Ufuk Kasar, Özkan Çavdaroğlu, Serkan Karagöz, Erdem Özdemir, Korhan Dinçer ve Mehmet Okman yer alacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler