Tiyatro Stüdyosu 20. yılını Vanya Dayı ile kutluyor

ilk kez oynadıkları yakın klasik, Anton Çehov'un "Vanya Dayı" adlı oyunuyla Tiyatro Stüdyosu yirminci yılını kutluyor.

Yayınlanma: 16.12.2010 - 12:03
Abone Ol google-news

Kuruluşundan bugüne sahnelediği 15 oyunu, 49 ödülle değerlendirilen ve sürekli olarak ülkemizde önceden sahnelenmemiş  oyunları izleyiciyle buluşturan Tiyatro Stüdyosu, 20. yılında ilk kez bir yakın klasik oyunu –Anton Çehov’un bir yapıtını, yazarın 150. doğum yıldönümünde– sahneliyor.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ataol Behramoğlu’nun çevirisi, Ahmet Levendoğlu’nun yönetmenliğinde sahnelenen oyunda Mehmet Ali Kaptanlar (İvan Petroviç Voynitski-Vanya), Emrah Elçiboğa (Mihail Lvoviç Astrov), Defne Gürmen Üstün (Sofya Aleksandrovna-Sonya), Ezgi Bakışkan (Yelena Andreyevna), Metin Beyen (Aleksandr Vladimiroviç Serebryakov), Gülsen Tuncer (Mariya Vasilyevna Voynitskaya), Vural Buldu (İlya İlyiç Telyegin), Serda Kondeler Aktuna (Marina) rol alıyor. Sahne tasarımını Efter Tunç, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan, müzik yönetmenliğini Çiğdem Erken üstleniyor.

Çarlık Rusyası’nın son zamanlarında, Rus Devrimi’nin ise nerdeyse arifesinde geçen oyunda geçiş döneminin kıskacına sıkışmış insancıkları görürüz: Yaşamı ıskalamış, yolunu ve gelecek umudunu yitirmiş, sevdasına karşılık göremeyen, ama tutunacak dalı hâlâ arayan insancıklar… Tiyatro Stüdyosu izleyiciyi, onların hüzünleriyle hüzünlenip, dokunaklı gülünçlükleriyle gülmeye çağırıyor.

Halen Pera Tiyatrosu, Levent Öktem, Selçuk Yöntem’in de aralarında bulunduğu, güçlü bir kadroyla Nesrin Kazankaya’nın çevirip sahneye koyduğu aynı eseri büyük bir başarıyla kapalı gişe oynamakta. Ankara Devlet Tiyatrosu’da Rüştü Asyalı’nın yönettiği “Vanya Dayı” yı, Ocak ayında sahnelenmeye başlayacak. Levendoğlu bu oyunları da kastederek, Anton Çehov’un 150. doğum yılında ülkemiz sahnelerinde üç ayrı Vanya Dayı yorumunun izlenebilecek olmasını, tiyatro birikimimizin sevinilesi olgunluğu olarak yorumluyor.

Oyun, bugün Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nde perde açacak.

Aralık ayı programı: Yarın Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Oditoryumu saat: 20:00; 18 Aralık Cumartesi  ve 25 Aralık Cumartesi Bakırköy  Büyülü Sahne  saat: 20:30; 21 Aralık Salı   Kadıköy Halk Eğitim Merkezi saat  20:30.  (www.tiyatrostudyosu.com)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler