Metin Altıok Ödülü'nü Birhan Keskin aldı

Kırmızı Yayınları tarafından 1993 Sivas Katliamı’nda gericiler tarafından öldürülen şair Metin Altıok adınamerhaba bu yıl dördüncüsü düzenlenen Metin Altıok Şiir Ödülü Birhan Keskin'e verildi.

Yayınlanma: 25.03.2011 - 16:25
Abone Ol google-news

Doğan Hızlan, Talat Sait Halman, Hilmi Yavuz, Eray Canberk, Güven Turan, Ülkü Tamer ve Ali Cengizkan’dan oluşan seçici kurul, 2011 Metin Altıok Şiir Ödülü’nün, “Türk şiirinde belli bir damarın derinleşmesine katkıda bulunması ve insana olan derin kazısını bu kitapta daha da derinleştiren yaklaşımı ile bireyin karmaşası konusunda ulaşılan en uç noktaları göstermesi” nedeniyle “Soğuk Kazı” adlı kitabı ile Birhan Keskin’e verilmesini kararlaştırdı.

Bundan önce Metin Altıok Şiir Ödülü’nü, Haydar Ergülen, Azad Ziya Eren ve Hulki Aktunç almıştı.Ödül, Mayıs ayında düzenlenecek bir törenle Birhan Keskin’e verilecek.

Birhan Keskin 1963 yılında Kırklareli’nde doğdu. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. İlk şiirini 1984 yılında yayımladı. 1995-98 yılları arasında arkadaşlarıyla birlikte Göçebe dergisini çıkardı. Çeşitli yayın kuruşlarında editör olarak çalıştı. Şairin 1991-2002 arasında yayımlanan beş şiir kitabı, Metis Yayınları tarafından 2005 yılında “Kim Bağışlayacak Beni” adı altında tek ciltte toplandı. Aynı yıl yayımlanan “Ba” 2006 Altın Portakal Şiir Ödülü’nü kazandı. Metin Altıok Şiir Ödülü’ne değer görülen son kitabı “Soğuk Kazı” ise 2010 yılında yayımlandı.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler